Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

AMIGDALIN VITAMIN B17 30kaps

0.00
2,325.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

 AMIGDALIN B17 

Efekti Amigdalina - Vitamina B17 na naše zdravlje:

  • jača imunitet
  • jača opšte zdravstveno stanje organizma
  • čuva vitalnost i svežinu organizma
  • detoksikuje i čisti telo
  • kontinuirano deluje preventivno na maligna obolenja
  • pomaže kod lečenja malignih obolenja (u aktivnoj borbi sa malignim ćelijama)

Način upotrebe:
1 kapsulu dnevno popiti sa dosta tečnosti, 15 minuta pre jela

Važne napomene:

  • Proizvod se mora koristiti pod nadzorom lekara.
  • Ne prekoračivati propisanu dozu.
  • Tokom primene preparata izbegavati hranu koja sadrži veće količine amigdalina (kajsije, breskve, jabuke, kruške, dunje, mahunatke, alkoholna pića)
  • Izbegavati primenu preparata sa velikim dozam Vitamina C (više od 1000 mg dnevno)
  • Oprez se savetuje osobama sa obolenjima jetre
  • Prekomerna upotreba može izazvati laksativne efekte
  • Dodaci ishrani ne mogu da budu zamena za ravnomernu i uravnoteženu ishranu

Sastav:

Kapsule Amigdalina - B17 sadrže suvi ekstrakt semena kajsije standardizovan na minimum 98% amigdalin. Svaka kapsula sadrži 102,05 mg suvog ekstrakta semena kajsija. Inertne komponente: želatin, sorbitol, magnezijum stearat, talk, titan dioksid, oksidi gvoždja i indigotin


Biohemičar Ernst. T. Krebs je pre pedeset godina sintetizovao B17 pod imenom Laetril odnosno Amigdalin. Njegova teorija je da je rak, zapravo, samo jedna avitaminoza, odnosno hronični poremećaj metabolizma izazvan nedostatkom jednog vitalnog sastojka u ishrani. O tome je u svojim knjigama pisao Edvard Grifin.

Amigdalin, (laetril ili vitamin B17) je koncentrat jezgra semena kajsije, prirodna supstanca koju ljudi često koriste u dijetama kad obole od raka ili kao preventivu. Naročito se koristi u netradicionalnim, alternativnim strategijama protiv raka, u takozvanim metaboličkim terapijama.

Amigdalin tehnički rečeno nije vitamin, ali je takvo ime dobio jer se u metabolizmu ponaša slično vitaminima B grupe, na primer slično vitaminu B12 - cijano-kobalaminu. U prisustvu zdravih ćelija, amigdalin se ponaša uglavnom neutralno.

Ali maligne ćelije raka, ćelije koje se razmnožavaju nekontrolisano, luče odredjene enzime - tzv. beta glukozaidaze. U prisustvu ovih enzima amigdalin se deli na aktivne supstance, izmedju ostalih i na cijanid u malim količinama. Tako se cijanid iz amigdalina oslobadja u prisustvu malignih ćelija tela u malim količinama i deluje lokalno, naročito na maligne ćelije.

Vitamin B17 je prisutan u prirodi u više od 1200 jestivih biljaka koje su rasprostranjene širom sveta. Najveća količina ovog vitamina nalazi se u košticama kajsija.Takodje, prisutan je u košticama badema, oraha, breskve, nektarine, trešnje, šljive, semankama jabuke, kruške, dunje, kao i u divljim kupinama, ribizlama, lanu, prosu, heljdi i mahunarkama.

Ljudi ga oduvek unose u telo pa su se razvila i predanja: "Kada pojedeš jabuku, pojedi i semenke od jabuke, gorke su, ali zdrave", ili: "Kada pojedeš kajsiju, pojedi i seme - zdravo je. Samo pazi, ako pojedeš mnogo semenki, biće ti muka". Tako su nam govorili naši stari. I tako se i amigdalin kao koncentrat koristi u bolesti i u zdravlju, uz savete lekara i u propisanim dozama.

Vitamin B 17 sadrži šećer (dva molekula D-glukoze), cijanovodonik i benzaldehid. U organizmu zdravog čoveka, odnosno u zdravim ćelijama nalazi se enzim rodenaza koji sprečava vitamin B17 da se razloži, odn. sprečava oslobadjanje cijanida i benzaldehiada, tako da ga ćelije iskorišćavaju kao izvor šećera, odn. kao izvor energije. Medjutim, u malignim ćelijama se nalazi enzim beta-glukozidaza koji razlaže molekul amigdalina (vitamina B17) oslobadjajući benzaldehid i cijanovodonik, koji onda deluju razorno na kancerogene ćelije.

Pročitajte više o Amigdalinu...