Vaša korpa
organski proizvodi > Sveže organsko povrće i voće

organski proizvodi

ZAŠTO ORGANSKO?

Vi sami donosite odluku da li ćete kupiti organski gajene proizvode. I kada udjete u prodavnicu koja nudi organske proizvode verovatno ćete se upitati: da li je ta organska hrana stvarno bolja?

Konvencionalna poljoprivreda koristi hemijsko veštačko djubrivo, a organska za ishranu zemlje prirodno djubrivo. Konvencionalni poljoprivrednici koriste insekticide da se otarase insekata i biljnih bolesti, a organska poljoprivreda koristi prirodne metode kao što su prirodne biljne prepreke i grabljivice koje uništavaju insekte. Konvencionalni farmeri kontrolišu korov koristeći sintetičke herbicide, a organski obradjuju zemlju, ručno kopaju korov, i prekrivaju slamom da suzbiju korov…

Pored zagadjenosti pesticidima, konvencionalni proizvodi imaju manje hranljivih sastojaka od organskih proizvoda. Prosečno konvencionalni proizvodi imaju svega oko 80% hranljivih sastojaka od organske proizvodnje. Nema sumnje da su organski proizvodi vredniji od konvencionalnih.

A u našoj prodavnici svakodnevno nudimo sveže organsko povrće i voće :)

Od nas možete da poručite organsko sezonsko povrće koje stiže u našu prodavnicu svake nedelje sa nekoliko Biofarmi. Saradjujemo sa sledećim proizvodjačima povrća koji poseduju sertifikate za organsku poljoprivredu:

1. Porodica Vozar (Kisač),
2. Mamužić farma (Ljutovo kod Subotice),
3. Bio salaš Farago (Orom, okolina Subotice)
4. Porodica Šokšić (Zrenjanin)
5. Biosil doo (Ugrinovci, okolina Beograda)
6. Poljoprivredno gazdinstvo Stojanović (Kikinda)
7. Jovanjica organski proizvodi (Stara Pazova)

S obzirom da snabdevanje povrćem zavisi od sezone, i naše porudžbine takodje podležu promenama. Slobodno nas kontaktirajte. Poziv telefonom i rezervacija povrća kod nas može biti prvi korak ako spremate zimnicu ili okupljate drage ljude za trpezom.

Broj pronadjenih artikala je 27