Vaša korpa
makrobiotika >> Posna hrana raznovrsna

SIRĆE PIRINČANO 186ml MUSO

300.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

MUSO Co Ltd, Okinawa, Japan, osnovana je pre trideset godina za proizvodnju hrane na makrobiotičkim principima.

Pirinčano sirće MUSO se proizvodi na tradicionalan način, postupkom dvostepene fermentacije.

U pirinču kuvanom u pari čiste izvorske vode izaziva se prva fermentacija. Dodaje se enzim - živi "shubo" koji izaziva raspad zrna i glukoze. To traje mesec dana. Tako se dobija sake od koga se zatim pravi sirće.

Potom se u sake uvodi Acetobacter (kodji Aspergillus oryzae), bakterijska kultura na barenom pirinču i soji.

Sake se greje dve nedelje, kako bi koji narastao i razvio zaštitnu membranu preko sakea. To je druga fermentacija.

Zatim se sirće ostavlja godinu dana da sazri, pasterizuje i pakuje.

Tako se dobija sirće od pirinča MUSO.