Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega tela

CHANDRIKA SANDAL SAPUN

0.00
150.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sapun od sandalovog ulja

Esencijalno sandalovo ulje, prepoznatljivo po svom slatkastom, toplom i drvenastom mirisu, koristi se u mnogim proizvodima od mirisnih štapića do parfema. Još od drevnih vremena, sandalovo ulje je igralo značajnu ulogu u duhovnom nasledju Indije, a koristilo se i u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini. U savremeno doba, ulje ekstrahovano iz korena sandalovog drveta koristi se kao sastojak u sapunima, jer poseduje mnoga svojstva koja doprinose zdravlju i lepoti kože.

Aromaterapija sandalovinom

Slatkast i aromatičan, vedar i drvenast, miris sandalovine smanjuje napetost i u velikoj meri podstiče opuštanje, pa ne iznenadjuje njegovo korišćenje u parfemima, sapunima, šamponima i uljima za tuširanje. Aroma koja se širi kada uronite u kupku od sandala odnosi svu dnevnu napetost i dovodi do opuštanja mišića i smirenja raznih oblika iritacije. Smirenjem duha dolazi do potpune relaksacije što deluje veoma blagotvorno na zdravlje pre svega u vidu smanjenja anksioznosti i sniženja krvnog pritiska. Zahvaljujući tome ublažava se učestalost i intezitet glavobolja i stomačnih tegoba.

Umirivanje kože sapunom od sandalovine

Održavanje zdravlja i vlažnosti kože važno je ne samo zbog izgleda kože, nego i da bi se zaustavile štetne bakterije koje pokušavaju da prodru u telo. Vaša koža je najveći organ u telu, odgovoran za sprečavanje prodiranja štetnih supstanci u organizam. Kada je koža veoma suva i ispucala, ona nije u stanju da obavlja svoj zadatak. Visoko kvalitetan sandalov sapun koji sadrži pravo esencijalno ulje sandalovine efikasno smiruje suvu i ispucalu kožu i zadržava se u tankom sloju na koži, štiteći je od nepovoljnih uticaja sredine i vraćajući je u njeno prirodno elastično i meko stanje.

Antiseptička svojstva sapuna od sandalovine

Zahvaljujući svom antiseptičkom svojstvu, sapun za lice od sandalovine smanjuje akne i eliminiše mitesere, a da pritom ne isušuje nežnu kožu lica. Antigljivična svojstva sandalovine pomažu u lečenju infekcija kože praćenim svrabom i u lečenju atletskog stopala i drugih gljivičnih infekcija. Pored toga, možete koristiti sapun od sandalovine kao pomoć kod zarastanja manjih posekotina i ogrebotina, opekotina, svraba i drugih povreda ili iritacija kože.