Vaša korpa
osnovne namirnice > Zdrave poslastice

COOKIZ ARONIJA & SPELTA 200g

0.00
130.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sastojci: integralno brašno od celog zrna (spelta), biljna mast od hladno cedjenog suncokretovog ulja, glukozin sirup, fruktoza, kandirana aronija (7%), kaša od jabuke (3%), sredstva za dizanje testa (amonijum-bikabonat, natrijum-bikarbonat), so, prirodne arome.

Spelta (krupnik) je jedna od prvih žitarica, uzgajana još u praistoriji i jedina je namirnica koja sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu u idealnom odnosu – gotovo identičnom ljudskom organizmu. To znači da nam integralno brašno spelte obezbedjuje sve potrebne hranljive materije, u prirodno idealnom balansu. Danas spelta ima široku primenu, izmedju ostalog i zato što mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu nisu alergični na speltu. Spelta koju koristimo uzgaja se bez korišćenja hemijskih zaštitnih sredstva i veštačkih mineralnih djubriva, a sama biljka je veoma otporna na zagadjenja. Zbog svega ovoga, osobama koje imaju problema sa varenjem, artritis, migrene, osetljiva creva i kožne osipe verovatno će mnogo više prijati spelta nego obična pšenica. 

Aronija je bobičasto voće, sadrži velike količine polifenola, antocijanina, tanina, flovonoida… i zahvaljujući tome njena antioksidativna svojstva su jača od svog voća! Plodovi aronije bogati su mnoštvoma vitamina i minerala. Ovakvim sastavom aronija predstavlja hranu i lek koji umanjuje rizik od pojave mnogih bolesti.

Jača imunitet, te je dobra hrana za decu i sportiste. Usporava proces starenja i ima antiseptičko dejstvo, a štiti i kožu od lošeg delovanja UV zraka.