Vaša korpa
dodaci ishrani > Lekovite gljive

CORDYCEPS PRAH 50g Osnovna primena: - regeneracija jetre - regeneracija mišića - regeneracija bubrega - depresija, malaksalost - poremećaj libida - tretman kancera pluća, jetre, bubrega... Doziranje: U zavisnosti od toga zbog čega se koris

0.00
2,120.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

CORDYCEPS PRAH 50g

Osnovna primena:

  • regeneracija jetre
  • regeneracija mišića
  • regeneracija bubrega
  • depresija, malaksalost
  • poremećaj libida
  • tretman kancera pluća, jetre, bubrega...

Doziranje:

U zavisnosti od toga zbog čega se koristi.

Preventiva: 1 kašičica vrškom puna ili jedna kapsula na dan.

U saradnji sa zvaničnom medicinom protiv kancera: tri puta na dan po jedna do tri kašičice (vrškom pune) ili kapsule posle obroka.

Kod masne jetre ili ciroze jetre u Kini se koristi 6 do 9 grama.

Gljiva potiče sa Tibeta, a raste na nadmorskim visinama od oko 5000m. Životni ciklus počinje kao parazitska gljivica, raste i vremenom zauzima telo domaćina (poput crva) i upotrebljivi deo joj potseća izgledom na prst. Već neko vreme, proučavani su različiti metodi njenog uzgajanja zbog deficitarnosti. Danas je moguće uzgajati micelium cordycepsa koji srećom ima čak više potencijala u aktivnim sastojcima, a zatim se preradjuje u ekstrakt u prahu ili kapsulama.

Obično se prodaje ekstrakt miceliuma, jer se samo micelium može uzgajati. Medjutim, može se upotrebiti prah srodnih vrsta, kao na primer cordyceps militaris, ali pomenute gljive nemaju istu efikasnost. Ovo je originalni micelijum prah sa najviše potencijala da blagotvorno utiče na konzumente.

Pored vitamina i tragova hemijskih elemenata, cordyceps sadrži visokovrednosne aminokiseline kao i polisaharide.

Mnogi pozitivni efekti corsycepsa na ljudski organizam su dokazani brojnim istraživanjima. Istraživanje na medicinskom fakultetu u Pekingu dokazuje efekat poboljšanja libida. Gljiva je poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini kao afrodizijak.

Ekstrakt ovih gljiva je takodje korišćen od strane atletičara, zbog efekta izvanrednog uvećavanja performansi. 

Kineski olimpijskih atletičari ih koriste da se brzo oporave nakon iscrpljivanja i, pre svega, da efikasno poboljšaju svoje rezultate u takmičenju. Naučnici pretpostavljaju da pozitivni efekti kordicepsa na respiratorne organe i srce predstavljaju razlog za povećanje rezultata i izdržljivosti atletičara.

Cordyceps ima inhibitorski efekat na enzim MAO, što ukazuje na njen antidepresivni efekat. U tradicionalnoj kineskoj medicini ova gljiva se takodje koristi i pri lečenju anemije (malokrvnosti).