Vaša korpa
ajurveda > Preparati ajurvede

Eterra AŠVAGANDA U PRAHU 150g

0.00
1,080.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Prah ašvagande pomaže da podmladite nervne ćelije!

Prah ašvagande – najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv

Prah ašvagande najvažniji blagotvorni efekat ima kod nervnih oboljenja, depresije i anksioznosti. Pored zaštitnog efekta na nervni sistem, povoljno utiče kao alternativni tretman u spektru degenerativnih oboljenja kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest. Ašvagandva je snažni antioksidans koji uništava slobodne radikale. Najnovija istraživanja sugerišu da ašvaganda pomaže i u borbi protiv raka. Deluje i kao afrodizijak, posebno kod ženske populacije.

Prah ašvagande takodje može biti i dodatak hemoterapiji. Jedna od posledica hemoterapije je neutropenija, opadanje broja belih krvnih zrnaca neutrofila, što može lako dovesti do infekcije. Kada su životinje podvrgnute oralnoj primeni ekstrakta ašvagande, parametri njihovog imunološkog sistema su ostali u granici normale.

Ašvaganda je efikasan antistres adaptogen koji ima umirujuće dejstvo na organizam, ali mu daje energiju, za razliku od sedativa koji ga omamljuju. Zbog tog svojstva, prah ašvagande je idealan za oporavak posle bolesti i kod hroničnog umora.

Pomaže kod anksioznosti. Studija iz 2012. godine je pronašla da ljudi koji su koristili ašvagandu kao dodatak ishrani redukovali su nivo hormona kortizola (čija proizvoda se povećava kao reakcija na stres). Još jedna mala studija magazina "Indian Journal of Psychiatry" pronašla je da je 88 odsto volontera doživelo smanjivanje anksioznosti dok je koristilo ašvagandu, dok je samo polovina iz placebo grupe imala olakšanje.

Pomaže kod raka. Ašvangda je takodje pokazala odlično dejstvo u borbi protiv raka. Prema studiji iz 2010, ova biljka može da ubije odredjenje ćelije raka. Neka istraživanja sugerišu da ašvaganda može da pomogne u borbi sa rakom, uz druge tretmane, poput hemoterapije i radijacije. Osim toga, istraživanje je pokazalo da ova biljka jača imuni sistem pacijenata koji su bili podvrgnuti hemoterapiji, tako što povećava broj belih krvnih zrnaca.

Deluje protiv sedih dlaka. Nekoliko studija je pronašlo da svakodnevno konzumiranje praha ašvagande može da poveća produkciju melanina. Samim tim, smanjuje se broj belih vlasi.

Starijim osobama pomaže kod bolova u kolenima. S obzirom na to da sadrži visok nivo saolonida (koji deluju kao steroidi) ašvaganda može da pomogne u smanjenju bolova u zglobovima i otocima povezanim sa artritisom, prema studiji "Journal of Ayurveda and Integrative Medicine".