Vaša korpa
etericna ulja i tinkture >

Eterra ULJE RUZMARINA 30ml

0.00
1,080.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Ulje ruzmarina stimuliše rad limfnog sistema, ubrzava cirkulaciju, deluje kod niskog krvnog pritiska.

Ulje ruzmarina u službi zdravlja – opustite nerve i mišiće

Ruzmarin je jedna od prvih lekovitih biljaka koju su ljudi koristili za zdravlje, ali i protiv uroka, kuge, kao i za konzerviranje mesa. Danas je u širokoj upotrebi kao začinska i lekovita biljka. Poseduje svež, melemski nežan miris. Dobro se sjedinjuje sa eteričnim uljima bergamota, djumbira, limuna, pomorandže i mente.

Ulje ruzmarina deluje protiv prehlade, gripa i ostalih infekcija disajnih puteva. Opušta mišiće, reaguje na bolove u mišićima i nervima, a delotvorno je i protiv kašlja, naročito kod hroničnih zapaljenja, protiv reumatskih tegoba i kod sportskih povreda. Stimuliše rad limfnog sistema, ubrzava cirkulaciju, reguliše nizak krvni pritisak, sprečava rast kožnih tumora i obezbedjuje prirodnu zaštitu od oštećenja.

Nekoliko kapi eteričnog ulja od ruzmarina pomešanog sa morskom solju, predstavlja pravi način za jutarnje budjenje i osvežavanje. Ulje ruzmarina se ne preporučuje uveče jer “razbija” san.

Naučnici u Los Andjelesu i Japanu otkrili su da ruzmarin sadrži i sastojke koji se bore protiv slobodnih radikala koji oštećuju mozak. Odnosno, štite mozak od neurodegenerativnih promena koje vode u Alchajmerovu bolest i moždani udar.

Ulje ruzmarina kod nesvestice koristi se kao inhalaciono sredstvo. Služi za jačanje i stimulaciju nervnog sistema, naročito u klimaksu. Pomaže protiv depresije i glavobolje. Vrlo je efikasno protiv opadanja kose i pojave peruti. Za ispiranje kose primenjuje se voda sa nekoliko kapi ulja ruzmarina.