Vaša korpa
fortin proizvodi >

FORTIN OVSENE MEKINjE 250g

0.00
150.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

OVSENE MEKINJE su hrana bogata biljnim vlaknima i razlikuju se od ovsenih pahuljica, one su bogatije hranljivim materijama
 
Lekovita svojstva: umanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od kancerogenih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom (rak dojke, prostate, debelog creva). Pomažu da se smanji nivo lošeg holesterola u krvi, umanjuju rizik od srčanih oboljenja. Deluju protiv zatvora i hemoroida. Kada upiju veliku količinu vode, one čine sadržaj debelog creva mekim, što olakšava eliminaciju.
 
Uz pomoć ovsenih mekinja lakše se oduprete gladi kada želite da oslabite. Ovsene mekinje u stomaku nabubre i apsorbuju vodu, tako pružaju osećaj sitosti. One apsorbuju odredjeni procenat hranljivih materija i ne dopuštaju da ih upije tanko crevo. Tako smanjuju kalorijsku vrednost obroka. Ovo ih čini izuzetno dobrom namirnicom za sve one koji pate od viška kilograma i žele da ih se oslobode bez gladovanja. Francuski dijetolog dr. Perre Dukan je primetivši korisne efekte koje ovsene mekinje imaju na naš organizam zasnovao celu svoju dijetu na njima.
 
Upotreba: dovoljno je da ujutru potopite 2 supene kašike ovsenih mekinja pa da vas osećaj sitosti ne napusti tokom celog prepodneva.

 

Ovsene pahuljice 500g

Ovsene pahuljice 250g

Ovsene pahuljice rinfuz

Ovsene mekinje 500g