Vaša korpa
knjige > Biblioteka NOVI HORIZONTI

GANDIJEVI IZUZETNI LIDERSKI KVALITETI NOVA KNJIGA

0.00
750.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

GANDIJEVI IZUZETNI LIDERSKI KVALITETI - Paskal Alen Nazaret
 

Iz štampe je izašla knjiga vredna pažnje, "Gandijevi izuzetni liderski kvaliteti", koju je napisao gospodin Paskal Alen Nazaret, ambasador Indije, jedan od osnivača i direktora udruženja “Sarvodaya International Trust” koje je posvećeno promovisanju Gandijevih ideala, služenju Istini, nenasilju, socijalnoj harmoniji i miru.

U predgovoru knjige, predsednik Mihail Gorbačov kaže:

 “Činjenica je da Gandijeva duhovna baština pobuđuje ne samo sve veće interesovanje, nego postaje sve neophodnija. Mi živimo u svetu u kojem još uvijek postoje stare pretnje za uništenje čovečanstva, a dodatne nove pretnje su sve teže i izazovnije. Ljudi zaprepašćeno traže izlaz iz ove kritične situacije. Jedan od najperspektivnijih načina da se to postigne je pokazao Mahatma Gandi: čovečanstvo treba da se odrekne nasilja.”

Knjiga je izazvala veliko interesovanje širom sveta i prevedena je na 27 jezika.

U sklopu evropske turneje, na promociji svoje knjige, autor gospodin Alen Nazaret boravio je u Beogradu nekoliko dana. Tom prilikom je 31. oktobra organizovana promocija knjige u Biblioteci grada Beograda. Knjigu su promovisali profesor dr Dušan Pajin i sam autor. Takođe, autor je potpisivao svoju knjigu u knjižari “Delfi” u SKC-u.