Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega tela

GLICERINSKA KREMA ZA RUKE NEVEN, KAMILICA, KOPRIVA 150ml SPR

0.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Glicerinska krema za negu ruku neven, kamilica, kopriva

Glicerinska krema za negu ruku iz kolekcije Stara Planinska Riznica brine o Vašim rukama. Ruke su simbol nežnosti i potrebna im je posebna pažnja da bi one to i ostale. Zahvaljujući sastojcima nevena, kamilice i koprive u kombinaciji sa glicerinom, ova krema regeneriše i omekšava kožu ruku, štiteći je od isušivanja. Istovremeno jača nokte i sprečava njihovo lomljenje i listanje.

Glicerin, kao površinski humektant koji povećava vlažnost i glatkoću kože prodirući kroz keratinski sloj, dobar je nosilac aktivnih supstanci nevena, kamilice, koprive.

Neven u laticama sadrži etarsko ulje, tanine, šećere, likopen, proteine, karotinoide, kalendulin, minerale (K, S i dr.) i gorke supstance. Uljani ekstrakt nevena stimuliše prokrvljenost kože, deluje antibakterijski i antiseptično pa je vrlo efikasan protiv različitih zapaljenja, gljivičnih infekcija, kožnih bolesti kao što su ekcemi i akne. Aktivne supstance kamilice (hamazulen, bisabolol, matricin) imaju antiseptičko, baktericidno i fungicidno delovanje. Kopriva je veoma bogata raznim mineralima, vitaminima, belančevinama, ugljenim hidratima i mastima. Zbog svog sastava veoma je hranljiva za kožu, a silicijumova jedinjenja učvršćuju nokte i sprečavaju njihovo pucanje i listanje.

Glicerinska krema za negu ruku ima trenutno dejstvo i koristi se za svakodnevnu negu suve, ispucale, iritirane kože ruku i noktiju. Koristi se više puta dnevno, u zavisnosti od vrste posla i sredine u kojoj se ruke nalaze.