Vaša korpa
dodaci ishrani > Melemi i kreme

GLINA U PRAHU 150g

0.00
450.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

GLINA pomaže kod arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška kiseline u želucu, kod bolnih menstruacija, promena na koži...

Za glinu kažu da ima neverovatnu moć regeneracije, skoro kao sunce, voda, vazduh. Svrstavaju je u najefikasnije sredstvo za čišćenje organizma jer upija i izbacuje toksine koji su po tradicionalnoj medicini uzročnici svih bolesti.

Njena organska komponenta je posebno značajna za vezivanje aktivnih supstanci i njihov prenos u dublje slojeve membrana, crevne flore ili pak membrana krvnih sudova i kapilara. Prema rečima prof. dr Staniše Stojiljkovića, glina eliminacijom otrova u crevnoj flori rasterećuje rad jetre, bubrega i žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Glina se vekovima koristi za opšte poboljšanje ljudskog zdravlja, kao i za lečenje biljaka i životinja. Lako se apsorbuje i izrazito nežno deluje na telo. Pomaže kod različitih promena na koži. Poboljšava crevnu floru te tako omogućava bolju apsorpciju hrane. Glina može da smanji, pa čak i da eliminiše neke alergije na hranu.

Blagotvorna je kod trovanja hranom, ublažava virusne infekcije, stomačni grip, a crevnim parazitima onemogućava razmnožavanje. Glina je u stanju da leči skoro sve poremećaje varenja.

Poboljšava imunitet

Zahvaljujući velikoj energetskoj snazi i visokom procentu minerala i oligoelemenata, njenim korišćenjem se poboljšava imunitet organizma. Glina upija, drenira, a zatim eliminiše nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Toliko očisti organizam da se izgubi i neugodan miris znoja. Ima neverovatnu moć regeneracije ćelija, tkiva i organa, jer ih snabdeva vitalnom energijom. Pomaže i kod zarastanja rana.

Uspostavlja radioaktivnu ravnotežu u organizmu, tako što povećava smanjenu radioaktivnost, a apsorbuje preveliku. Posebno se preporučuje da se na obolelo mesto stavlja izmedju ili posle zračenja. Koristi se kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želudačne kiseline, kod bolnih menstruacija, promena na koži i opadanja kose. Doktor Stojiljković kaže da toksično dejstvo gline do sada nije zabeleženo.

Ulepšava i neguje

Idealna je kao maska za lice ili pakovanje za kosu u kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica. Kao kupka ima izuzetno blagotvorno delovanje na čitav organizam jer opušta, otklanja umor i stres, a koža tela postaje glatka, meka i elastična. Kadu napunite vodom temperature 38 stepeni. Dodajte tri do četiri kašičice gline. U ovoj kupki treba da ležite najviše 15 minuta.

Beli zube, jača desni

Ukoliko glineni prah nanesete na četkicu za zube i koristite ga kao pastu, ojačaćete zubnu gledj i desni i izbeliti zube.

Detoksikacija glinom

Terapija od šest-sedam nedelja preporučuje se na prelazu dva godišnja doba, a zatim 10 dana mesečno. Starije i osetljivije osobe predvidjenu dnevnu dozu treba da podele na tri dela sa malo više vode. Uveče u čašu (2 dl) vode sipajte jednu kašičicu gline (drvenom ili plastičnom) i poklopite.

Ne mešajte jer će glina sama postepeno pasti na dno čaše. Prvih nedelju dana ujutru piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Može se postepeno piti i deo taloga u cilju prilagodjavanja organizma. Sledeće tri nedelje, ujutru, piti vodu i glinu, prethodno promešanu. Posle pauze od jedne nedelje nastaviti tri-četiri nedelje tako što se pije i voda i glina.