Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega kose

KANA INDIJSKA PRIRODNO CRNA 100g

0.00
420.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Biljna boja za kosu po tradiciji ajurvede (ayurveda).

Ovu jedinstvenu prirodnu boju za kosu čini sedam biljaka koje se vekovima i širom sveta koriste za negu kose i probrane su po tradiciji i propisima ajurvede. Čuvaju zdravlje, sjaj i gustinu kose. 

Tih sedam biljaka, to su: indigo (Indigofera tinctoria), kana (Lawsonia inermis), amalaki (Emblica officinalis), čičak (Eclipta alba), nim (Azadirachta indica), brahmi (Bacopa monnieri) i vetiver .

Indigo
Biljka sa tamno, tamno teget-plavim listovima koji se koriste u medicini i kozmetici još od civilizacije Starog Egipta.

Kana
Još od najdavnijih vremena koristila se za bojenje i šaranje i crtanje na živoj ljudskoj koži u mistične svrhe. Za razliku od hemijskih preparata za bojenje kose, kana je neškodljiva je, čak je u izvesnoj meri i zdrava i za kožu i za kosu.

Štaviše, ajurveda preporučuje upotrebu kane i kod različitih kožnih bolesti, jer hladi i blaži, smiruje peckanje i svrab. Upotrebom kane kao boje za kosu, „hladi“ se glava i prejak temperament. Hena prirodno jača i učvršćuje kosu, hrani koren, poboljšava gustinu i sjaj, pokriva sede vlasi, uklanja perut i čisti skalp. I što je za današnje prilike veoma bitno – nema bilo kakvih štetnih pratećih posledica.

Amalaki
Plod amalakija spada u najbogatije prirodne izvore vitamina C. Tretiranje kose ovim prahom sprečava pojavu sedih i pospešuje dužinu vlasi.

Čičak
Spada u najvažnije ajurvedske trave za održavanje zdravlja kose, posebno kod patoloških stanja i procesa.

Nim
Deluje antimikrobno – pre svega antibakterijski i protiv gljivica. Gorka i pročišćavajuća svojstva ove biljke naročito su važna za masnu kosu sklonu perutanju.

Brahmi
Uravnotežuje „pita došu“ – kiselost i nauljenost kose i skalpa.