Vaša korpa
dodaci ishrani > Kapi i sirupi

KAPI GINKO BILOBA 30ml Sinefarm

0.00
210.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Pakovanje i sastav:

30 ml standardizovanog alkoholno-vodenog ekstrakta lista biljke Ginkgo biloba (40 mg).

Osobine i delovanje:

Ginkgo biloba je jedna od najstarijih živih biljaka koja datira još od pre 250 miliona godina. Njena postojbina je Azija, tačnije jugoistočna Kina. Ova drvenasta biljka visoka preko 30 metara ima vek trajanja od nekoliko stotina godina. Poseduje karakteristične režnjevite listove i pored lekovitosti deluje i dekorativno. Kineski travari koriste je preko 5 hiljada godina u svrhu lečenja poremećaja moždane cirkulacije, visokog pritiska, angine pektoris, za bolju koncentraciju, pamćenje i uopšte unapredjenja zdravlja.

Savremena istraživanja potvrdila su lekovito dejstvo ekstrakta ove biljke na zidove krvnih sudova i protoka krvi u mozgu. Poboljšava i perifernu cirkulaciju što je značajno kod osoba koje boluju od intermitentne klaudikacije, što ima za posledicu bolove u nogama, pri kratkim šetnjama, penjanju uz stepenice i sl. Smanjuje viskoznost i poboljšava protok krvi, sprečava agregaciju trombocita, a samim tim stvaranje opasnih krvnih ugrušaka i povećava čvrstoću i elasticitet zidova krvnih sudova.

Aktivni principi iz ekstrakta ove biljke (ginkgoflavonoidi i terpenlaktoni) poseduju snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale koji oštećuju tkiva, krvne sudove i neurone, te zajedno sa efektom bolje prokrvljenosti dovode do smanjenja simptoma prerane demencije (zaboravnosti), smanjenja koncentracije, migrenoznih bolova, vrtoglavice, zujanja u ušima, prevencije moždanog udara i infarkta miokarda.

Primena:

3 puta dnevno po 30 kapi popiti pre jela sa malo vode.

Kontraindikacije:

Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.