Vaša korpa
dodaci ishrani > Kapi i sirupi

KAPI ZA UMIRENjE I PROTIV NESANICE 30ml Sinefarm

0.00
185.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Pakovanje i sastav:

 30 ml alkoholno-vodenog ekstrakta biljaka: kamilice, majkine dušice, matičnjaka, hmelja, valerijane i kantariona (1:3).

 

 Osobine i delovanje:

 Hmelj je sedativ i blagi hipnotik. Kod hmelja se koriste šišarčice (Lupuli strobuli) i žlezde sa etarskim uljem iz ženskih cvetova koji se beru u septembru. Aktivni sastojci su: gorke materije - humulon i lupulon, etarsko ulje, flavonoidi, tanini, polisaharidi, belančevine, masti itd. Sedativni efekat se pripisuje metilbutenolu iz etarskog ulja. Koristi se kod nesanice, nemira i unutrašnje napetosti.

 Koren valerijane sadrži aktivne materije tzv. valepotrijate koji deluju sedativno na centralni i vegetativni nervni sistem. Takodje sadrži i male količine alkaloida. Valerijanska kiselina deluje spazmolitički i relaksirajuće na muskulaturu te pomaže kod crevnih kolika, grčeva, dismenoreje, reumatskih stanja i dr. Smanjuje uznemirenost, razdražljivost, uspostavlja normalan ritam sna, otklanja strah i deluje kod poremećaja koncentracije i “nervoze srca”.

 Pored ekstrakata hmelja i valerijane koji su najpoznatiji biljni sedativi u narodnoj medicini se u ove svrhe s uspehom koriste i kantarion, matičnjak i majkina dušica.

 

 Primena:

 3 puta dnevno po 30 kapi popiti pre jela sa malo vode.

 

 Kontraindikacije:

 Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.