Vaša korpa
ajurveda > Ajurvedska medicina

KUMARI ASAVA NAPITAK OD ALOE 500ml

0.00
1,050.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Ajurveda pridaje veliki značaj grupi preparata poznatim kao „arišta“ i „asava“. To su fermentirani napici koji sadrže malu količinu samostvorenog alkohola. Zahvaljujući tome u njima se nalaze i sastojci rastvorivi u vodi i sastojci rastvorivi u alkoholu, čime se izvlači najveća dobrobit iz trava koje ulaze u njihov sastav.

U grupu asava spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju fermentacijom svih sastojaka pomešanih sa hladnom vodom. U grupu arišta spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju pravljenjem uvarka od glavne trave, zatim dodavanjem svih ostalih sastojaka i njihovom fermentacijom.

Za pripremu ovih veoma delotvornih napitaka koriste se spore divljeg kvasca koje se prirodno nalaze u cvetovima odredjenih biljaka ili u medu. Dodatkom meda ili ovih cvetova u rastvor i držanjem cele smese pod naročitim uslovima koji su opisani u drevnim tekstovima, dolazi do blage i postepene fermentacije usled čega se formira lekovito i blago biljno vino. Naročita vrednost ovih biljnih vina je što deluju veoma brzo i efikasno i prvi rezultati se vide već nakon nekoliko dana upotrebe. Sa druge strane, mala količina samostvorenog alkohola omogućuje veoma lako varenje i usvajanje ovih preparata, tako da se ne opterećuje sistem za varenje. Zato su biljna vina najbolji izbor kod slabih, iscrpljenih i nemoćnih pacijenata.

NAPITAK OD ALOJE

Kumari asava

Kumari asava je moćan ajurvedski napitak na bazi aloje. Osim aloje, sadrži još 37 trava, nerafinisani šećer od trske, med, ajurvedsko gvoždje i 6,5% samostvorenog alkohola. Ovaj preparat ima širok spektar delovanja, a najčešće se primenjuje kod problema jetre i žuči i za regulisanje različitih problema fiziologije žene.

Jetra i žuč trpe najveći pritisak savremenog načina života i ishrane. Namirnice bogate masnoćama, ostacima pesticida, herbicida, antibiotika i hormona, pune veštačkih boja, konzervanasa i drugih hemijskih dodataka, najpre napadaju i oštećuju jetru i žuč. Od zdravlja jetre neposredno zavise snaga imunog sistema, kvalitet krvi, kože, kose i noktiju. Otežan rad jetre i žuči dovodi do pojave zatvora, anemije, gojaznosti, bezvoljnosti i različitih zdravstvenih problema.

Napitak od aloje (kumari asava) je izvanredno sredstvo za čišćenje i podmladjivanje jetre. On uravnotežuje stvaranje i tok žuči i želudačne kiseline i tako smanjuje rizik od različitih poremećaja jetre. Kombinacija trava u ovom tečnom ajurvedskom toniku podržava pravilno varenje, stimuliše lenju i masnu jetru i smanjuje toksične efekte nesvarene hrane, alkohola, narkotika, lekova i drugih izvora zagadjenja. Zahvaljujući delovanju gorkih trava uspešno otklanja zakrčenja u žučnom kanalu, normalizuje tok žuči i uklanja zatvor. Na ovaj način se uklanjaju gasovi i nadutost koji nastaju kao posledica konstipacije.

Zbog odredjenog sadržaja gvoždja i uticaja na krv, ovo je odličan napitak za osobe koje pate od anemije.

Indijsko ime za aloju je „kumari“ što u prevodu znači „devica“ ili „princeza“. Ovo je takodje i naziv za boginju ženske mladosti i nevinosti, što ukazuje na verovanje starih Indusa da pravilna upotreba aloje obezbedjuje dugotrajno zdravlje i mladost žene tokom celog njenog životnog veka – od puberteta, preko polne zrelosti do menopauze.

Kumari asava sadrži veoma kvalitetne biljne estrogene i biljne progesterone u dobro uravnoteženoj formuli bez rizika svojstvenih hormonalnim terapijama. Redovnom upotrebom ovog napitka telo, um i čula žene postaju podmladjeni i zdravi. Za trajnije rezultate preporučuje se redovna upotreba tokom tri do šest meseci.

Prema ajur-vedi, psihičko stanje žene (stres, napetost, loše emocije) neposredno utiče na zdravlje njenog reproduktivnog sistema i može, u kombinaciji sa nepravilnom ishranom, neodgovarajućim životnim navikama i genetskim osobinama dovesti do različitih poremećaja koji uključuju i neplodnost. Kumari asava se smatra jednim od najboljih tonika za zdravlje žene i može se koristiti kod različitih neravnoteža ženskog polnog sistema, uključujući i menstrualne nepravilnosti i besplodnost.

Napitak od aloje:

 • Podržava prirodno izbacivanje otrova
 • Podržava dobro varenje
 • Poboljšava rad jetre
 • Smanjuje preteranu pita došu
 • Smanjuje menstrualne probleme

Preporučuje se kod:

 • Uvećane jetre i slezine
 • Lošeg apetita
 • Žutice
 • Anemije
 • Hronične konstipacije
 • Nakupljanja vode (oticanja)
 • Odvikavanja od alkohola

Način upotrebe

Jednu do dve supene kašike napitka od aloje popijte posle ručka i posle večere. Ako je ukus previše jak, pomešajte sa jednakom količinom obične vode.