Vaša korpa
prirodna kozmetika >

MAGNEZIJUM HLORID SPREJ 100ml

0.00
165.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Magnezijum hlorid sprej je jednostavan za upotrebu i praktičan za poneti. Ima svojstva kao i magnezijum hlorid gel ali je nešto manja koncentracija magnezijum hlorida, što pogoduje osetljivijoj koži.

Doprinosi da koža bude  blistava, ublažava znake starosti, smanjuje upale, ubrzava zarastanje rana i povećava hidrataciju ćelija kože. Pomaže u lečenju akni, ekcema, psorijaze. Odličan je dezodorans sa dodatnom prednošću da brzo prodire transdermalno u žlezde, limfni sistem i krvotok.

Magnezijum je neophodan je za normalan rad kardiovaskularnog i nervnog sistema kao i za više od 300 enzimskih reakcija i proizvodnju energije i električne ravnoteže u organizmu. Utiče na metabolizam ćelije kao transmembranski i unutarćelijski modulator električne aktivnosti  ćelije. Zato manjak magnezijuma ugrožava život ćelije. Smanjeni nivoi hormona mladosti takodje su u direktnoj vezi sa nedostatkom magnezijuma.

Za nedostatak magnezijuma vezuju se mnogi zdravstveni problemi.

Oralni unos magnezijuma manje je pogodan zbog laksativnog efekta.

Najbezbedniji i najlakši način je transdermalno nanošenje (apsorpcijom kroz kožu utrljavanjem). To je brz i pogodan način za snabdevanje tkiva i ćelija magnezijumom u najprihvatljivijem obliku za naše zdravlje. Jednostavnim, svakodnevnim nanošenjem magnezijum hlorid spreja na kožu nivo magnezijuma može da se obnovi za 4 - 6 nedelja, dok oralno ovaj proces može potrajati.