Vaša korpa
>

MAST OD GAVEZA ZA HEMOROIDE 40ml

0.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Mast od sušenog korena gaveza (symphytum officinale) za hemoroide sadrži još i osušeni cvet nevena (calendula officinalis) i spravlja se po staroj, tradicionalnoj recepturi.

Uputstvo za upotrebu

U zavisnosti od potrebe, mast naneti na spoljašnje ili unutrašnje hemoroide više puta dnevno, a pred spavanje obavezno. Vrlo brzo mast deluje olakšavajuće i relaksirajuće.

Sastav:

Auksin je najvažniji biljni hormon i on stimuliše stvaranje alantoina koji podstiče stvarane novih stanica i tkiva (koža, kosti, zglobovi, vezivna tkiva).

Alantoin je najvažniji sastojak korena gaveza. To je supstanca koja stimulira proces razmjene materija u potkožnom tkivu i potiče stanični rast (proliferaciju). Rezultat toga je zaštita i epitelizacija kože. Alantoin takodje jako stimuliše rast stanica u kostima (lom kosti), stanicama vezivnog tkiva tetivama i ligamentima (sportske povrede). Od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Gavez sadrži: aminokiselina, minerale (kalcijum, kalijum, fosfor, željezo, magnezijum, sumpor, bakar, cink, selen i germanij), vitamine (vitamin A, C, kompleks vitamina B treba istaći vitamin kolin i B-12. Kolin je redak član kompleksa B vitamina. Poznati je lipotropik (pretvarač masti i kolesterola u emulzije). To je retka supstanca koja probija tzv. krvno-moždanu barijeru odlazeći direktno u moždane stanice da bi proizvela supstancu koja potpomaže pamćenje. Vitamin B-12 je izrazito životinjskog porijekla, važan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. U celom biljnom svijetu postoje samo dvije biljke koje sadrže B-12 a gavez je jedna od njih, alantoin – kojeg ima od 1-2 % u korenu, auksin, sluzi, triterpenoidi, tanini, ruzmarinska kiselina,steroidni saponini, inulini i pirolizidinski alkaloidi.

Pirozlizidinski alkaloidi su pronadjeni u listu i cvetu gaveza. Oni imaju štetno delovanje na jetru pa zbog sigurnosti ne preporučujemo oralno uzimanje preparata na bazi lista ili cveta gaveza.

Američka agencija FDA i nemačka komisija “E” su ocenile potpuno sigurno uzimanje gaveza u obliku krema, gelova, prašaka i tinktura preko kože (na bazi korena).