Vaša korpa
makrobiotika > Miso paste

MISO LAKO SLATKI OD BELOG PIRINCA 150g

530.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Miso lako slatki (shiro-miso) sa relativno malo soli je autentični japanski miso proizveden u kompaniji MUSO Co Ltd, iz Osake, osnovane 1953. godine i pravi se po tradicionalnoj recepturi, staroj više od hiljadu godina i po tehnologiji proizvodnje što bliskijoj tradicionalnoj.

Miso, Muso miso, natural fermentationMiso shiromiso je nastao prirodnom fermentiranjem zrna soje i belog pirinča i zrenjem fermenta po tradicionalnom receptu pod uticajem gljive kodji (koji, aspergillus oryzae).

Soja od koje se ovaj miso pravi NIJE genetski modifikovana! Miso shiromiso kompanije MUSO Co Ltd ne sadrži MSG, tj monosodijum glutamat (monosodium glutamate).

Izuzetno je zdrav. Izvrsna je hrana za vegane. Pomaže varenju. Slatkastog je ukusa i sadrži manje soli od tamnog misoa, pa pomaže i regulaciji krvnog pritiska. Odličan je za detoksikaciju, pomaže čak i kod mamurluka.

Zbog veće količine pirnča u odnosu na soju, ovaj miso je svetlije boje, i lakog slatkastog ukusa, tako da je pogodan i za soseve i kao preliv u salatama (na primer umesto majoneza), ne samo u supama.

Pakuje se u male plastične mešine, sa dnom tako da stabilno stoje. Miso pasta se lako istiskuje u željenoj količini i mala mešina u kojoj se miso čuva lako ostaje spolja čista.