Vaša korpa
>

MSM PRAH 300g

0.00
2,700.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sastav: 100% MSM prah.

Sertifikat: EU Organic Farming

Zemlja porekla: Velika Britanija

Upotreba: Preporučena dnevna doza je 3-6 g (1-2 kašičice).

Može se dodati svežem soku od pomorandže ili bilo kom drugom izvoru vitamina C.

Važno je živeti zdravo uz raznovrsnu i izbalansiranu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ovaj dijetetski suplement nije zamena za raznovrsnu i izbalansiranu ishranu. Držati dalje od domašaja dece!

Čuvati na hladnom i suvom mestu.

Hema kheya neye Planet BIO MSM prahMSM (metal-sulfonil-metan) se nalazi u voću, povrću i žitaricama, kao i u telesnom tkivu raznih životinja, pa i u ljudskom telu. Kao rezultat isparavanja morske vode i izloženosti suncu, u atmosferi se stvara dimetil-sulfoksid (DMSO). On se vraća na površinu planete sa kišom i biljke ga onda apsorbuju i iz zemljišta i prirodnim metabolizmom stvaraju MSM.

Biljke koriste MSM kao gradivni materijal za svoje ćelije i odatle dolaze MSM dijetetski suplementi. To je belo kristalno jedinjenje koje sadrži sumpor i javlja se u prirodi kao metabolit biljaka.

Hemijski je veoma inertan i poznat je kao jedna od najmanje toksičnih hemikalija u biološkim sistemima. 

PlanetBIO MSM prah je prirodan izvor sumpora, esencijalnog elementa koji se mora uzimati kroz ishranu. On služi kao važan sastojak mnogih enzima i antioksidanasa (kao što su glutation i tioredoksin), a takodje je sastojak cisteina i metionina (amino kiseline).

Pošto su amino kiseline gradivni blokovi proteina, sumpor je prisutan i u proteinima, koji predstavljaju glavne strukturne sastojke svih tkiva u telu. Na primer, sumpor se nalazi u keratinu, strukturnom proteinu koji se nalazi u koži, kosi i ptičjem perju. 

MSM prah se proizvodi od genetski nemodifikovanog kukuruza i lana. On je potpuno na bazi bilja, prirodno ne sadrži gluten, niti aditive ili druge hemikalije. 

MSM prah se javlja u kristalnom obliku, bele je boje i bez mirisa i ukusa. Pošto je MSM rastvorljiv u vodi, on se uklapa dobro sa vodom, sokom ili nekom drugom tečnošću.

Preporučena dnevna doza je 3-6 grama (1-2 supene kašike) MSM praha sa voćnim sokom ili frapeom. 

Koristi od MSM-a:

• hrani ćelije i tkiva svih telesnih sistema,
• ima ključnu ulogu u formiranju kolagena, elastina, hrsakavice i keratina,
• doprinosi zdravlju kostiju, zglobova, mišića, kose, kože i noktiju,
• važan je za funkcionisanje enzima, za hormonski balans i imunitet.

Da li ste znali ...

...MSM je poznat kao mineral lepote. On obezbedjuje sumpor, koji je važan sastojak strukturnog proteina keratina, koji se nalazi u koži i kosi.

... mnoge biljke sadrže MSM. Biljke koje tipično imaju visok nivo MSM-a su prokelj, beli luk, crni luk, asparagus, mahunarke, kelj i pšenične klice, ali sadržaj MSM-a u njima može u velikoj meri varirati u zavisnosti od kvaliteta zemljišta.

...elementarni sumpor je jedan od najstarijih pesticida u svetu. U obliku praha on se koristi kao uobičajeno sredstvo protiv gljva za groždje, jagode i mnoga povrća. 

Recept: Napitak za regeneraciju

• komadić djumbira (1 cm)
• ¼ ananasa
• 4 šargarepe
• ¼ stabljike ili lista celera
• 1 kašičica MSM praha
• ¼ kašičice Himalajske soli 
• 5 listova zelene salate (ili drugog zelenog povrća)
• 1,5 šolja vode

Sve sastojke umiksati u blenderu.