Vaša korpa
>

MUGI MISO ORGANSKI 300g

0.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Mugi miso “MUSO” je proizveden fermentacijom soje, ječma i enzima koji (aspergillus orizae) sa morskom soli po tradicionalnom japanskom receptu. Miso je mnogo više od hrane i on  je verovatno najpoznatiji i najzastupljeniji proizvod makrobiotičke kuhinje. Poznat je kao ječmeni miso. Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne veliku količinu energije i da se zaštiti od bolesti. Lako se kombinuje u svakodnevnoj ishrani od supa do kuvanih variva.

Lekovita svojstva: Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska. Bogat je mineralima. Sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.

MUGI MISO je posna pasta vrhunskog kvaliteta i intenzivnog ukusa, sačinjena od fermentisane soje uz dodatak pirinča, ječma, morske soli i pokretačkog enzima nazvanog kođi.

Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i daje veoma toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu u zimskom periodu, iako se redovno koristi u ishrani i tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva.


Postoji nekoliko različitih vrsta misa.
 Neki su slatki, neki slani, neki ljuti. Sazrevanje traje od nekoliko meseci do nekoliko godina. Trajanje ovog procesa i sastav u velikoj meri utiču na njegov ukus, miris i energiju. Za svakodnevnu upotrebu obično se koristi miso od soje sa dodatkom ječma, koji je fermentisao od 18 meseci do 24 meseca.

Tradicionalni organski miso od MUSO proizvođača proizveden je od najkvalitetnijih organskih sastojaka koji su na prirodan način prošli kroz proces fermentacije.

Zbog privlačnog i intenzivnog ukusa, potrebno je pažljivo odrediti količinu upotrebljenog misa koja u kuvanju zavisi od relativne slanoće određene vrste misa i od vrste jela. Obično se u standardnu miso supu stavlja jedna kafena kašičica na jednu porciju (2,5 dl).

Evo nekoliko ideja za upotrebu misa:

Žitarice - Miso umaci su izvrsni za žitarice i testeninu. Miso se može koristiti kao zamena za so pri začinjavanu žitarica ili pečenju.

Supa - Miso se tipično koristi u kuvanju supa bogatog ukusa sa širokim dijapazonom povrća i morskih algi. Takođe je dobar u temeljcima (koncentrovanoj supi) za supe i testeninu, a može se poslužiti i kao dodatak supama od žitari­ca, mahunarki ili povrća.

Potražite ideje za recepte na našem sajtu pod rubrikom “recepti”, kao i u vrhunskom makrobiotičkom kuvaru Evelin Kuši: Veliki makrobiotički kuvar koji takođe možete naručiti kod nas.

Ako vam je tokom zime veoma hladno, a nemate vremena da skuvate supu... stavite jednu kašičicu organskog mugi misoa u šolju proključale vode i dobro promešajte. Popijte ovaj moćan slani napitak. Osetićete istog časa kako ste se ugrejali i okrepili zdravom energijom. I ne samo to, ova energija će vas držati tokom čitavog dana...