Vaša korpa
dodaci ishrani >

ORGANSKI SPIRULINA PRAH 100g

0.00
2,290.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Spirulina je mikroskopska plavo-zelena alga (cyanobacterium) koja se prirodno javlja u tropskim i suptropskim jezerima sa visokim pH vrednostima i visokom koncentracijom karbonata. Dobila je ime po svom spiralnom obliku. Njena tamno-zelena boja potiče od dva glavna pigmenta koja sadrži – zelenog hlorofila i plavog fikocijanina. Oba pigmenta deluju detoksifikaciono jer vezuju teške metale, kao i štetne produkte metabolizma. PlanetBIO spirulina prah takodje sadrži karotenoide lutein i zeaksantin, koji dokazano deluju na zdravlje oka i poboljšavaju vid, kao i mnoge antioksidante koji neutralizuju slobodne radikale i sprečavaju prerano starenje.

PlanetBIO spirulina prah je bogat izvor proteina, koji čine do 67% ukupnog sastava i doprinose rastu i održanju mišićne mase i zdravlju kostiju. Proteini u spirulini uključuju svih osam esencijalnih amino kiselina, koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom. PlanetBIO spirulina prah u svom sastavu ima i beta karoten, koji se u telu konvertuje u vitamin A. Od ostalih vitamina sadrži B1 i B2 koji imaju ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i metabolizma. Osim vitamina ima i mnogo minerala kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvoždje, cink, mangan, bakar i selen.

PlanetBIO spirulina prah je proizveden po najvišim standardima organske proizvodnje. PlanetBIO spirulina raste u spoljašnjim bazenima, napunjenim čistom vodom iz obližnjeg planinskog jezera. Proizvodjač je jedan od najvećih uzgajivača mikro algi u svetu, sa dugogodišnjim iskustvom u tom poslu i u primeni tehnološki naprednih metoda u proizvodnji spiruline. Nakon rasta, PlanetBIO spirulina se isušuje posebnom metodom za svega nekoliko sekundi, obezbedjujući na taj način očuvanje svih nutrijenata iz sveže spiruline u dobijenom prahu.

PlanetBIO spirulina prah je tamno zelene boje i ima blag, svež ukus i miris. Može se konzumirati kao dodatak sokovima, smutijima ili drugim napicima, kao i u sirovim dezertima, čokoladi, kolačićima, sosovima, supama, krekerima, čak hlebu i pecivima. Preporučena dnevna doza je 1-3 kašičice praha, po mogućnosti na prazan stomak.

Nakon 3.6 milijardi godina evolucije, spirulina sadrži izvanredan odnos hranljivih sastojaka, uz sledeće karakteristike, od koristi po zdravlje:

• vrši detoksifikaciju organizma,
• odličan je izvor proteina (65%),
• popravlja varenje,
• pomaže održanje normalne telesne težine,
• jača imunitet,
• popravlja opšte zdravstveno stanje i energetski balans.

Recept za jutarnji zeleni smuti:

• iscedjen sok 2 pomorandže
• 1 čaša vode 
• 1 kašičica praha spiruline 
• 1 kašičica praha lakume 
• prstohvat Himalajske soli (opciono)

Izmešajte u čaši sve sastojke.