Vaša korpa
fortin proizvodi > Dijetalni proizvodi

OVSENE MEKINjE FORTIN 500g

0.00
210.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

OVSENE MEKINJE su hrana bogata biljnim vlaknima i razlikuju se od ovsenih pahuljica, one su bogatije hranljivim materijama.

Lekovita svojstva: umanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od malignih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom (rak dojke, prostate, debelog creva). Pomažu da se smanji nivo lošeg holesterola u krvi, umanjuju rizik od srčanih oboljenja. Deluju protiv zatvora i hemoroida. Kada upiju veliku količinu vode, one čine sadržaj debelog creva mekim, što olakšava eliminaciju. Izuzetno su efikasne u dijeti kada želite da omršavite.
 
Uz pomoć ovsenih mekinja lakše je odupreti se gladi. Ovsene mekinje u stomaku nabubre i apsorbuju vodu, tako pružaju osećaj sitosti. One pored toga apsorbuju i odredjeni procenat hranljivih materija i ne dopuštaju da ih upije tanko crevo. Na taj način se smanjuje kalorijska vrednost obroka uz koji se doda kašika mekinja. To ih čini izuzetno dobrom namirnicom za sve one koji pate od viška kilograma i žele da ih se oslobode bez gladovanja. Francuski dijetolog dr. Pjer Dikan je, primetivši korisne efekte koje ovsene mekinje imaju na naš organizam, zasnovao celu dijetu na njima.
 
Upotreba: dovoljno je da ujutru potopite 2 supene kašike ovsenih mekinja u toploj ili hladnoj vodi, mleku ili jogurtu, sa voćem i koštunjarkama ili u slanoj varijanti sa npr. maslinovim uljem (puterom) i tamarijem, pa da vas osećaj sitosti ne napusti tokom celog prepodneva.

Detaljno o lekovitim svojstvima ovsenih mekinja: