Vaša korpa
>

PŠENIČNA TRAVA 100g

0.00
1,350.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sastav: 100% organska pšenična trava u prahu (Triticum aestivum).

Sertifikat: EU Organic Farming

Zemlja porekla: Novi Zeland

Upotreba: Preporučena dnevna doza je 10 g (3 kašičice). Može biti dodatak voćnim i sokovima od povrća, smutijima ili vodi.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ovaj dijetetski suplement nije zamena za raznovrsnu i izbalansiranu ishranu. Držati dalje od domašaja dece!

Čuvati na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja čuvati u frižideru.

Wheatgrass, Pšenična travaPšenica je jedna od najstarijih žitarica poznatih ljudima. Brojne vrste pšenice (Triticum spp.) su nastale veštačkom, ljudskom selekcijom tokom 10,000 godina odgajanja.

Iako je njeno zrno dobar izvor ugljenih hidrata i dijetetskih vlakana, mnogi ljudi imaju netoleranciju na gluten, koji je prisutan u zrnu pšenice.

Pšenična trava, koja raste iz zrna, je mnogo hranljivija od zrna, a ne sadrži gluten.

Tokom klijanja i rasta, pšenična trava razvija obilje nutrijenata. Količina vitamina i minerala se značajno povećava, sintetiše se hlorofil a gluten iz zrna se razlaže. Jedan od vodećih edukatora i promotera zdrave ishrane, Ann Wigmore, prva je istakla značaj pšenične trave kada je ispitala njene efekte na svojim roditeljima.

PlanetBIO pšenična trava u prahu je bogat izvor vlakana (34% ukupne mase) i proteina (28%), koji doprinose rastu i održanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Svetlo zelena boja praha potiče od prisustva hlorofila, a pšenična trava sadrži i karotenoide, pigmente koji su odgovorni za žutu, crvenu i narandžastu boju biljaka.

Pšenična trava sadrži visok nivo folata, koji igraju važnu ulogu u sintezi amino kiselina, normalom formiranju krvnog tkiva i metabolizmu homocisteina, normaloj funkciji nervnog sistema i imuniteta. Folati su takodje uključeni u proces ćelijske deobe a doprinose i formiranju posteljice tokom trudnoće, što pšeničnu travu čini odličnim izborom za konzumiranje pre i tokom trudnoće.

Doza od 3 kašičice pšenične trave sadrži više od polovine preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takodje doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvoždja, što je posebno važno jer pšenična trava sadrži i gvoždje.

U pšeničnoj travi se nalazi i obilje kalcijuma, cinka i hroma. Hrom je značajan jer doprinosi održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata. Takodje sadrži i vitamine B3 (niacin) i B6. 

Pšenična trava se uzgaja po najvišim propisanim standardima organske poljoprivrede, bez upotrebe pesticida (čak ni onih dozvoljenih) i bez veštačkog djubriva. To je moguće jer se PlanetBIO pšenična trava uzgaja na Novom Zelandu, u području koje pruža najidealnije uslove uzgoja ove kulture. Samim tim, moguća je potpuno prirodna proizvodnja. Osim toga, rigorozni novozelandski standardi nalažu farmerima metode periodične rotacije useva koje omogućavaju poljoprivrednom zemljištu da se odmori i ostane plodno, povećavajući na taj način sastav i količinu nutrijenata pšenične trave.

Osim rotacije useva i odsustva pesticida, tehnološki napredne metode procesuiranja takodje doprinose kvalitetu i održanju nutritivnog sastava novozelandske pšenične trave.

Nakon žetve, naša pšenična trava stiže u proizvodni pogon za manje od 6 sati. Zatim se isušuje i pretvara u prah posebnom metodom koja obezbedjuje maksimalno očuvanje mikrobiološkog i nutritivnog sastava, koji se redovno laboratorijski proverava.

Pšenična trava ima blag ukus koji se dobro slaže sa voćnim sokovima i smutijima.

Dodajte 3 kašičice (ili po ukusu) u čašu vode, sok ili smuti. Takodje je možete dodati supama da bi im povećali hranljivu vrednost.

Kada je pažljivo i stručno pretvorena u prah, pšenična trava doprinosi:

• detoksikaciji i boljem varenju,
• boljoj apsorbciji fitonutrijenata i iskorišćenju energije,
• smanjenju sistemskih upala u organizmu.

Da li ste znali da...

... psi i mačke jedu pšeničnu travu, posebno kada su bolesni. Ne mogu je svariti zbog visokog sadržaja celuloze, pa je povrate, ali ipak apsorbuju mnoge važne vitamine i minerale na taj način.

Recept za smuti -umiksati sledeće sastojke:

• 1 jabuku
• 1 krušku
• šaku spanaća
• 2 kašičice pšenične trave 
• 1 kašičicu ječmene trave 
• nekoliko listova nane
• 1 čašu vode