Vaša korpa
prirodna kozmetika > Nega kose

SIDHA ŠAMPON OD CVETA HIBISKUSA

0.00
420.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Sidha (siddha) šampon od cveta hibiskusa

pakovanje 180ml

Cvet i list hibiskusa se od davnina koriste za kozmetičke tretmane. Posebno je popularan i cenjen u indijskoj tradicionalnoj medicini (ajur vedi) i kineskoj narodnoj medicini.

U Indiji je najpoznatiji crveni hiskus ( Hibiscus rosa- sinensis). Njegova svojstva su vrlo korisna za negu kose i kože glave i odlično je sredstvo za prevenciju problema kao što su  perut i opadanje kose.

Hibiskus deluje  na kožu glave umirujuće i hladeće, što je od velike koristi kod perutanja i osipa. Koristan je kod seboreje, jer ima stežuće delovanje, a pomaže i u redukciji lučenja masnih žlezda i prekomernog mašćenja kose i kože glave. Smanjuje preterano ljušćenje kože, svrab i crvenilo kože glave. Uklanja toksine, stimuliše cirkulaciju kože glave i tako  pomaže snabdevanje osnovnim hranjivim materijama. Odličan je zaštitnik od efekata zagadjenja iz vazduha, kojima smo neprestano izloženi, koji imaju razorno dejstvo na dlaku, koren dlake i kožu glave. Sprečava opadanje, pucanje krajeva i prevremeno sedenje kose. Popravlja opšte stanje i izgled kose. Čuva volumen i prirodnu boju kose. Podstiče rast zdrave i guste kose.