Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SODA BIKARBONA BEZ ALUMINIJUMA 400g

0.00
695.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

SODA BIKARBONA BEZ ALUMINIJUMA 400g ORGONA


Soda bikarbona je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za čišćenje. Stari Egipćani koristili su prirodne mineralne naslage u blizini mineralnih izvora za proizvodnju prvobitnih sapuna. Nakon njih i sve druge napredne civilizacije. Ta materija poznata kao prirodna soda.

Orgona Soda bikarbona bez aluminijuma  prirodno je sredstvo za regulisanje kiselosti organizma. Baš i poput sirćeta, soda bikarbona ima široku primenu. Može se koristiti kao pomoćna terapija nekih bolesti, koristi se u kozmetici, u kuvanju, za čišćenje… Nije toksična, često je koriste osobe koje imaju alergijske reakcije na kupovne proizvode za čišćenje.

Oralnim uzimanjem soda bikarbona sprečava infekciju mokraćne bešike, giht ili bolesti bubrega koji mogu dovesti do povšenog nivoa kiselosti urina ili krvi, tada se pod kontrolom lekara specijaliste natrijum bikarbonat daje u obliku tablete ili praha (oralno), ili putem infuzije. Pomaže aktivnost pankreasa za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.

Manjak bikarbonata je na celom svetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno. Problemi s kiselim pH vrednostima svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrijednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osjetljivi. Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog telesnog pH. Veliki deo savremene ishrane dovodi do smanjenja pH vrednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijske aktivnosti i ćelijske  funkcije, pogotovo ako pH nastavi da pada. Preterano kiseli pH vodi ka ćelijskom propadanju, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su  kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i karcinomi. Činjenica da biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Natrijum-bikarbonat je odgovoran za transport kiseonika - širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost / baznost/. Povišena PH vrednost urina sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrdjeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence.

Orgona Soda bikarbona bez aluminijuma se upotrebljava i za oralnu higijenu, kao jednostavna prirodna pasta za zube. Ona temeljno čisti naslage na zubima, otklanja kamenac i izbeljuje zube. Pošsto ima abrazivno dejstvo, ipak se ne preporučuje za svakodnevno pranje zuba. Za brzo osvežavanje daha u 1 dl vode rastopiti 1 kašičicu sode bikarbone i ovim rastvorom ispirati usta u nekoliko navrata. Nakon ispiranja tečnost ispljunuti.

Za uklanjanje mrtve zadebljale kože na stopalima napraviti vruću vodenu kupku sa dodatkom sode bikarbone. Ona će omeksati tvrdo tkivo i omogućiti da se lakše sastruže sa kože. Pri tom će ukloniti naslage prljavštine i nevidljivu nečitsoću, ostavljajući za sobom meku i glatku kožu.

Sličan samo manje agresivan tretman može se primeniti i na celom telu kao piling.

Orgona Soda bikarbona je efikasno sredstvo za neutralisanje neprijatnih mirisa. Tako može poslužiti kao odličan prirodni dezodorans. Ovaj prah, za razliku od mnogih brendiranih dezodoranasa, ne maskira neugodne telesne mirise već ih zaista eliminiše. Evo jednog korisnog saveta kako ukloniti neugodan miris iz obuće. Unutar obuće ravnomerno posuti sodu bikarbonu i ostaviti je tako preko cele noći. Ujutru samo dobro istresti prah i obuća će prijatnije mirisati.

Jedan interesantan podatak. Postoje indicije da soda bikarbona može biti od vellike pomoći kod najopasnije bolesti današnjice. Italijanski lekar Tulio Simonćini tvrdi da soda bikarbona ima odlične rezultate u terapiji karcinoma.

Namena:

  • Ujedi insekata
  • Zaceljivanje opekotina
  • Izbeljivanje zuba
  • Za svež dah
  • Kao dezodorans ispod pazuha
  • Gorušica

Zemlja porekla : Italija