Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SODA BIKARBONA bez aluminijuma 500g

0.00
150.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Soda bikarbona (čist natrijum bikarbonat bez aluminijuma), prirodno je sredstvo za regulisanje kiselosti organizma.

Koristi se oralno za regulisanje kiseline u želucu.  Koristi se ponekad i kao dodatak ishrani i u specifičnim dijetama koje regulišu pH vrednosti krvi, u nekim slučajevima infektivnih oboljenja ili kancera. Takodje, koristi se i kao prirodno sredstvo za dizanje testa.

SODA BIKARBONA - BEZ ALUMINIJUMA 500g

Natrijum bikarbonat – bez aluminijuma

Soda je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za čišćenje.

Takodje, smatra se da je rak kiselina, posebno mlečna kiselina, koja je otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju sa veoma malo kiseonika. Ukoliko se do kanceroznih ćelija dovede što više molekula kisenika, one umiru.

Postoje uverljivi dokazi i mnoštvo podržavajućih teorija koje upućuju na to da bi natrijum bikarbonat trebalo da bude primarni i univerzalni medikament za široki spektar razliitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes.

Soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno sredstvo za regulisanje kiselosti organizma. Upravo kao i sirće, soda bikarbona ima široku primenu. Može se koristiti kao pomoćna terapija nekih bolesti, koristiti se u kozmetici, u kuvanju, za čišćenje... Nije toksična, često je koriste osobe koje imaju alergijske reakcije na kupovne proizvode za čišćenje.

Oralnim uzimanjem, soda bikabona sprečava infekciju mokraćne bešike, giht ili bolesti bubrega koji mogu dovesti do povišenoh nivoa kiselosti urina ili krvi. Pomaže u aktivnosti pankreasa za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.

Manjak bikarbonata je na celom svetu najneprepoznatljivije stanje, uprkos tome što je izuzetno uobičajeno.

Problemi sa kiselim pH vrednostima

Svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrednosti, jer su enzimi posebno osetljivi na tu ravnotežu. Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog telesnog pH. Veliki deo savremene ishrane dovodi do smanjenja pH vrednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijsku aktivnost i ćelijske funkcije, pogotovo ako pH vrednost nastavlja da opada. Preterano kislea sredina vodi ka ćelijskom propadanju, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i karcinomi. Činjenica da biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiseli (alkalnom) miljeu jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Natrijumbikarbonat je odgovoran za transport kiseonika –širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava pH vrednost, odnosno baznost organizma. Povišena pH vrednost urina sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrdjeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčani udar, giht i kamen u bubregu.

Bez obzira da li neko ima srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripa, ako uzima zajedno SOBU BIKARBONU (bez aluminijuma) i VITAMIN C, osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko delovanje efikasno uklanja otrove i kiseline iz svih ćelija, tkiva i organa.