Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SOK OD PŠENIČNE TRAVE 7x30ml

0.00
1,950.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Trave se od svih drugih biljaka razlikuju po jednom beskrajnom važnom i vrlo neobičnom detalju. Da nije tog detalja, te naizgled sitne razlike, ne bi bilo vaskolikog života na Zemlji. A taj detalj - to je način na koji trave rastu. Neprimetno, kao u pesmi.

Sve biljke rastu vrhom i vrhom streme nebu, ali ne i trave. Sudbinskom igrom evolucije, trave su se vezale čvrsto za tlo. Trave rastu iz kolena i iz korena, sa tla i nikad vrhom. Kad ostanu bez vrha, bez maldih listova, kad nahrane životinje, za razliku od svih drugih biljaka, trave nastavljaju da i dalje žive i rastu, kao da se ništa nije desilo - iz kolena i iz korena.

Pšenica je trava koju je čovek jednom davno izabrao za svoju hranu. Hleb je osnovna namirnica. Ali je zeleni deo, travnati deo pšenice bio dugo zanemaren u ishrani. Ne više. Kao u drevna vremena, ponovo se vraća u ishranu.

Hladno cedjeni sok od pšenične trave dobija se iz mladih izdanaka pšenice, starim svega deset do dvanaest dana. Odmah po cedjenju, sok se naglo zamrzava i na taj način se sačuvaju skoro svi sastojci ove superhrane.

Sok od pšenične trave tako sadrži i antioksidanse i beta karoten i hlorofil - tu krv zelene boje - i enzime, sve sastojke koji izloženi vazduhu uskor propadaju. Sadrži i vitamine toliko neophodne telu - vitamine A, B kompleks, C, E, K, čak i takozvani antikancerogeni vitamin - i to u velikoj meri - laetril, tgz vitamin B17.

Sok od pšenične trave je potpuno prirodan, ne sadrži aditive, boje, konzervanse, NE SADRŽI PRIRODNI GLUTEN.

Transport. Hladno cedjeni i brzo zamrznuti sok pšenične trave preuzima se i prenosi zamrznut. Po potrebi, pojedinačna flašica soka se otapa, lagano, na sobnoj temperaturi ili u jedva mlakoj vodi.

Upotreba. Idealno je da se sok pije nerazblažen. ujutro, oko pola sata pre prvog obroka. Ako ipak sok razblažujemo, nemojmo nikako koristiti vodu sa česme, već nehlorisanu, negaziranu, recimo flaširanu vodu. I nikako ne mešati metalnom kašičicom.

 


 

Korišćenjem soka od pšenične trave u ishrani, povećava se proizvodnja hemoglobina u telu. To su belančevine koje vezuju i raznose kiseonik po telu, bez koga nema života. Sokom od pšenične trave regulišu se, tako putem hemoglobina, mnogi poremećaji u metabolizmu i druge bolesti:

  • šećer u krvi, dijabetes
  • propadanje zuba,
  • zarašćivanje rana
  • kosa manje sedi,
  • krvni pritisak se reguliše
  • poboljšava varenje
  • snižava holesterol