Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SPEMAN 120 tableta Himalaya

0.00
1,140.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

SPEMAN 120 TEBLETA

Speman tablete pomažu bolje funkcionisanje prostate. One ublažavaju propratne tegobe kod dobroćudnog uvećanja prostate. Olakšavaju započinjanje mokrenja, produžavaju vreme izmedju mokrenja smanjujući učestalost i pomažu bolje pražnjenje mokraćne bešike.

Upotreba:

Dobroćudno uvećanje prostate: 2-3 puta dnevno 2 tablete, tokom 4-5 nedelja.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.

Napomena: Moguća učestalost ginekomastije kod mladjih muškaraca, posebno bildera.

Mere opreza: Proizvod ne treba da koriste osobe alergične ili preosetljive na bilo koju komponentu preparata. Ne prekoračivati preporučen način uzimanja.

Sastav:

Jedna tableta sadrži:

Sprašene delove biljaka

Orchis mascula 65 mg;

Asteracantha longifolia 32mg;

Lactuca scariola 16 mg;

Mucuna pruriens 16 mg;

Suvarnavang 16 mg

Ekstrakte biljaka:

Argyreia speciosa 32 mg;

Tribulus terrestris 32 mg;

Leptadenia reticulata 32 mg;

Parmelia perlata 16 mg.

Biljke koje ulaze u sastav preparata

Sprašeni delovi biljaka

Zimska trešnja Ashvagandha

Withania somnifera (Solonaceae) 65mg

Ova biljka poseduje tonična, antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Često je korišćena u Ajurvedi za jačanje imuniteta i za popravljanje opšteg stanja organizma. Poznata je po svojim svojstvima da pomaže psihički i mentalni fitnes i značajna je pomoć u borbi protiv stresa. Snažan je antioksidans koji uništava slobodne radikale odgovorne za prevremeno starenje.

Terapeutski aktivne komponente: steroidi vitaferin A, vitanolidi, alkaloidi tropin, pseudotropin, izopeletrin, anaferin, saponini.

Zanimljivost: U bukvalnom prevodu sa Sanskrita ime ove biljke Ashvagandha, znači “miris i snaga konja”.

Vodoper

Asteracantha longifolia (Acantaceae) 32mg

U terapeutske svrhe se koriste seme, koren, list i pepeo cele biljke. Koren je gorko sredsto za osveženje, tonizira i rashladjuje organizam. Seme ima svojstvo diuretika koji pojačava izlučivanje viška tečnosti iz organizma. Pomaže kod bolnog uriniranja, peska u mokraćnim kanalima i drugih urinarnih bolesti. Seme se daje kod impotencije, gonoree i spermatoree. Zasladjena mešavina semena sadrži veliki broj supstanci koje imaju dejstvo afrodizijaka, hranljivih i aromatičnih stimulativnih supstanci koje se koriste protiv impotencije, semenih i drugih slabosti.

Stimuliše muški polni sistem, blagotvorna je kod polne slabosti, prevremene ejakulacije i erektilne disfunkcije muškaraca.

Terapeutski aktivne komponente: phitosterol

Divlja salata

Lactuca scariola (Compositae) 16mg

U terapeutske svrhe se koriste seme i gusti mlečni sok. Lišće se može koristiti u ishrani kao salata. Biljka je analgetik, sedativ, hipnotik, diuretik, ekpspektorant (olakšava iskašljavanje). Divlji varijetet ima jača sedativna svojstva, slična je opijumu ali ne ostavlja negativne posledice. Ekstrakt ili sok se daje kod nervoze i lupanja srca. Sprašeno seme se koristi kod groznica, akutnih upala, kašlja, bronhitisa, astme i velikog kašlja.

Seme u tinkturi je korisno kod nesanice i iscrpljenosti usled prevelikog mentalnog rada, kod reumatizma, spermatoree.

Terapeutski aktivne komponente: alkaloidi, manitol, kalijum, natrijum, manganov oksid, kalcijum karbonat, gvoždje, vitamini A i C, omega 3 i omega 6 masne kiseline, folna kiselina

Ljubičasti pasulj

Mucuna pruriens (Papilonaceae) 16mg

U terapeutske svrhe koriste se seme, koren i mahuna. Raste divlje u tropskim predelima od podnožja Himalaja i dolina Pendžaba do Šri Lanke, ali se gaji i kultivisana zbog zvojih zlatno – smedjih mahuna koje se koriste u ishrani. U tradicionalnoj indijskoj medicini poznata je kao stimulator muške potencije, povećava broj spermatozoida u semenoj tečnosti a doprinosi i povećanju mišićne mase.

Seme se koristi kod spermatoree, leukoree, obilne menstruacije i paralize, kao adstrigens, antihelmintik (sredstvo protiv glista), tonik za nerve i afrodizijak, a poseduje i anti-inflamatorno dejstvo. Pomaže lečenje Parkinsonove bolesti. U indijskoj medicini poznata je kao nervni tonik koji pomaže moždanu aktivnost i omogućava optimalno funkcionisanje nervnog sistema.

Terapeutski aktivne komponente: tanin, mangan, alkaloidi mukunin i mukunadin, glutation, derivate galne kiseline, nikotin, prureinin, sitosterol, lecitin, kisele smole, proteinske materije, oleinska kiselina

Mosaic gold

Suvarnavang 16mg

Prah zlatastog odsjaja i ljuspaste teksture. Predstavlja smešu silikata i silicijumovih jedinjenja. Veoma mnogo se koristi u Ajurvedi kod bolesti reproduktivnih organa, kako muških tako i ženskih. Koristi se  i kao tonik za poboljšanje opšteg stanja organizma, smatra se sredstvom koje vraća vitalnost i životnu energiju, pojačava apetit, poboljšava pamćenje. Koristi se i za kožne bolesti, poboljšava ten.

Ekstrakti biljaka

Argireja

Argyreia speciosa (Convolvulaceae) 32mg

U terapeutske svrhe se koriste list i koren. List ima antiflogističko dejstvo i upotrebljava se kao obloga kod kožnih bolesti. Koren je sredstvo za oporavak organizma i tonik. Poboljšava intelektualne sposobnosti, jača telo i usporava proces starenja. Sprašeni koren u mleku pomaže kod sifilisa. Koren ima široku primenu kao afrodizijak.

Terapeutski aktivne komponente: tannin, benzol, alkaloidi, kalijum, kalcijum, fosfati

Babin zub

Tribulus terrestris (Zygophyllaceae)

U terapeutske svrhe se koristi plod, naročito koren, a može i cela biljka. Najpoznatija je po svom afrodizijačkom dejstvu, a koristi se i kao sredstvo za osvežavanje, demulcent, diuretik, tonik. Diuretičke osobine ove biljke su rezultat velike količine prisutnih nitrata kao i etarskog ulja koje se nalazi u semenu. Stabljike se smatraju adstrigensom. Blagotvorna je kod spermatoree, fosfaturije, cistitisa, kamena u urinarnom traktu, impotencije, inkontinencija urina.

Terapeutski aktivne komponente: alkaloidi, nitrati, peroksidaza, steroidni saponini

Zanimljivost: Naziv ove biljke potiče od oblika ploda koji podseća na papak govečeta.

Jeevanti

Leptadenia reticulata (Asclepiadaceae) 32mg

To je puzavica bogata lišćem koja raste u Južnoj Indiji, Cejlonu, Burmi o Singapuru. Njen gomoljičasti koren koji je mlečan, beo i loptast jede se kao povrće , a u medicinske svrhe se koristi kao sredstvo za oporavak organizma. Ekstrakt korena deluje na različite patogene gram pozitivne i gram negativne bakterije, i gljivice.

Terapeutski aktivne komponente: stigmasterol, tokoferol, flavonoidi

Kameno cveće

Parmelia perlata (Lichenes) 16mg

Lišaj koji živi na drveću, starim biljkama, zidovima, na stenama Himalaja. Sadrži žutu kristalnu materiju, gumu, lihenin i hrizofansku kiselinu. Delotvoran je protiv groznice, kao adstrigens, emoliens (omekšava kožu), demulcent (oblaže creva), diuretik, sedativ.

Koristi se kod dijareje, dispepsije, spermatoree, amenoree i dizenterije. U obliku paste privija se u lumbalnoj regiji bubrega što izaziva obilan tok urina. Utrljava se u glavu kod glavobolje. Mnogo se koristi u formi dima kod glavobolje. Prah od lišaja se koristi za pospešivanje zarastanja rana, protiv žuljeva i gnojnih čireva.