Vaša korpa
dodaci ishrani > Dijetalni proizvodi

SPIRULINA TABLETE 600 KOM.

0.00
1,505.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

SPIRULINA TABLETE 600 kom - SAN SEBASTIAN

Spirulina je jednoćelijska slatkovodna alga koja predstavlja neverovatnu riznicu hranljivih materija. Sadrži velike količine beta-karotina, gvoždja i hlorofila. Kineska proučavanja pokazala su da spirulina efikasno izbacuje iz tela radioaktivne materije, kada se one unesu putem kontaminirane hrane... Beloruska studija, objavljena 1993, pratila je upotrebu spiruline kod dece koja su konzumirala ozračenu hranu. Nakon samo 20 dana, kod dece koja su konzumirala 5 g spiruline svakodnevno, zabeleženo je u proseku smanjenje 50% u nivou radioaktivnosti urina.

Zemlja porekla: Kina

Spirulina:

 • suzbija alergije i upale
 • hrani organizam neophodnim nutrijentima
 • smanjuje rizik od raka i prevremenog starenja
 • povećava nivo energije
 • snižava visoki pritisak
 • pomaže kod dijabetesa
 • štiti od artritisa i reume
 • ubrzava metabolizam
 • poboljšava krvnu sliku
 • uklanja celulit i potpomaže mršavljenju
 • štiti od radijacije
 • pomaže kod PMS-a
 • poboljšava koncentraciju i pamćenje
 • čisti organizam od toksina i teških metala

Spirulina je plavo-zelena slatkovodna alga koja raste u mineralima bogatim jezerima i ribnjacima širom sveta. Ova sitna spiralna alga stara je 3,6 milijardi godina, što je čini jednim od najstarijih stanovnika Zemlje. Spirulina je svoje ime dobila je zbog oblika koji liči na spiralu. Narodi Afrike, Severne Amerike i Azije koriste je već hiljadama godina. Stari Azteci konzumirali su spirulinu u obliku sušenih kolačića. Puna je proteina, minerala i drugih hranjivih materija, pa neki naučnici tvrde da bi mogla da reši svetski problem gladi, opskrbljujući ljude svim potrebnim sastojcima.

Bogatstvo vrednih sastojaka

Spirulina je bogat izvor hranjivih materija. Sadrži 60 posto belančevina, 18 amino kiselina i vitamine A, C, E, D i B. Zbog značajne količine vitamina B12, pomaže u razvoju zdravog nervnog tkiva, ali i metabolizma svake ćelije u organizmu. Od minerala sadrži kalijum, kalcijum, magnezijum, gvoždje, natrijum, fosfor, cink i selen. Dnevna doza spiruline sadrži više gvoždja nego dve kašike spanaća. Bogata je i hlorofilom koji doprinosi boljoj krvnoj slici, uravnotežuje PH i potpomaže izbacivanju toksina iz organizma.

Lekovita svojstva spiruline

Poznato je da je spirulina najbogatiji izvor beta karotena (sadrži ga deset puta više nego šargarepa). Istraživanja pokazuju da je beta karoten najdelotvorniji nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, ubrzavaju starenje i povećavaju rizik od raka.

Osim beta karotena spirulina sadrži zeaksantin - snažan antioksidans koji ima 8 puta jače dejstvo od beta karotena. Zeaksantin deluje zaštitno na nervni sistem, mozak i oči. Spirulina je vrlo delotvorna i protiv trovanja teškim metalima, jer deluje poput prirodnog kelata. Spirulina veže na sebe teške metale, a zatim ih izbacuje iz organizma. Korisna je i kod prekomerne težine jer obuzdava glad i smanjuje nivo holesterola. Štiti pankreas i ćelije koje proizvode insulin, čime stabilizuje šećer u krvi i pomaže u prevenciji dijabetesa. Blokira proizvodnju interleukina 4, koji učestvuje u nastanku alergijskih reakcija.

Studije su pokazale njenu neverojatnu moć u suzbijanju upala u telu, što je važno za prevenciju i lečenje artritisa i mnogih drugih upalnih bolesti.

Otkriveno je da spirulina pruža zaštitu od štetnog zračenja. Zahvaljujući tim svojstvima korišćena je u Sovjetskom Savezu nakon katastrofe u Černobilu. Takodje je poznato da povećava energiju, ublažava stres, nesanicu, anksioznost i depresiju. Spirulina smanjuje apetit i ubrzava metabolizam, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje. Ova alga bogata je belančevinama - sadrži više proteina od mesa!!! Zbog toga je odlična kao dodatak u ishrani vegetarijanaca i vegana.

 


Plod čistog okruženja

Brojni visoko vredni sastojci spiruline stvaraju se kroz prirodnu fotosintezu pod vrelim suncem subtropske klime u Africi, na Havajima i u Aziji, daleko od industrije i zagađenog okoliša. Proizvodnja spiruline na farmama algi beleži ogroman porast, jer se potražnja za ovom visoko hranjivom namirnicom povećala u celom svijetu. Nakon branja, spirulina se pretvara u gustu pastu koja se zatim suši i pretvara u prah ili u pahuljice.

Spirulina se može naći u obliku tableta, kapsula, praha i pahuljica. Standardna dnevna doza spiruline je 500 mg, ali ona se prema potrebama može povećati i do 3 grama dnevno.

Bezbedna je za trudnice, dojilje i decu.