Vaša korpa
recepti > Kupus sa bademom

Kupus sa bademom

Kupus sa bademom


Izuzetno ukusan i spreman za 15 minuta!

Sastojci:

  • 1 manji kupus
  • 2-3 manja praziluka
  • hladno cedjeno ulje
  • himalajska so
  • kumin
  • biber
  • listići badema ili iseckani badem (po želji)

Priprema:

  1. Kupus oprati, odstraniti tvrdi deo i iseći listove na kockice.
  2. Praziluk očistiti, oprati i iseckati na sitne kružiće.
  3. U tiganju zagrejati hladno cedjeno ulje.
  4. Propržiti kratko sasvim malu količinu mlevenog kumina, po ukusu.
  5. Dodati praziluk i listiće badema, dobro izmešati sa proprženim kuminom i nastaviti prženje uz stalno mešanje.
  6. Dodati kupus, himalajsku so i biber i sve dobro promešati.
  7. Ostaviti 5 -10 min da se dinsta na laganoj vatri u poklopljenom tiganju, bez dodavanja vode.
  8. Servirati toplo.