Vaša korpa
recepti > Mugi Miso

Mugi Miso

Miso tahini dresing (preliv za salate)

Ništa revolucionarno, tek miks miso paste, tahinija (taana) i limuna. Vrlo jednostavan dresing. I sasvim savršen. Poželećete ga ponovo i povnovo sve do navike.

Dodajte ga bogato samo u tek rendani kelj – i dobićete salatu bolju od bilo koje.

I da ne stanemo samo kod salate. Miso-tahini dresing se slaže i sa zelenim i sa zrnastim povrćem. Dodajmo ga preko smedjeg pirinča. Dodajmo ga preko barene boranije. Dodajmo ga preko brokolija. Odličan je za i sendviče.

Može se služiti uz sva moguća jela i na sve moguće načine.

Ma može da se napravi i posluži, samo prst da se umoči!

 

Miso-tahini preliv za salate za oko šest salatnih obroka

  • 1/4 šolje tahinija
  • 1 supena kašika crvenog misoa
  • 1 supena kašika soka od limuna
  • 1/4 šolje tople vode
  • sveže mleven crni biber

U malenoj činiji izmešamo tahini, miso i sok od limuna. Mešamo kašikom dok se smesa ne zgusne u pastu. Dodajmo toplu vodu polako, malo po malo, mešajući. Tako dodajući vodu podešavamo gustinu do željene. Ako želimo da naš preliv bude redji, dodaćemo i više od 1/4 šolje tople vode. Povremeno probajmo. Biber dodajmo po želji.

Ovakav preliv se u frižideru može držati i do nedelju dana. Vremenom će postepeno dehidrirati i postati gušći nego što bismo voleli. Ne mari, dodaćemo opet malo vode.

Voila.