Vaša korpa
recepti > Povrće u rerni

Povrće u rerni

Povrće u rerni

Priprema: 40 min

Sastojci:

  • 3-4 veća krompira
  • 3-4 šargarepe
  • 3 crvene ili zelene paprike (šilje)
  • 1 srednja tikvica ili 1 zukini
  • himalajska so
  • hladno cedjeno ulje
  • feta sir
  • mleveni beli luk
  • mlevena čili papričica

Priprema:

  1. Oprati i oljuštiti krompire.
  2. Krompir isečen na kriške skuvati u vodi bez soli
  3. Za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni
  4. Šargarepu oljuštiti, oprati i iseći na kraće štapiće
  5. Papriku očistiti, oprati i iseći na tanje štapiće
  6. Tikvice ili zukini oprati, oljuštiti i iseći na kolutove ili na kraće štapiće
  7. Kada se krompir skuva, ocediti ga i isprati.
  8. U pleh namazan hladno cedjenim uljem naredjati krompir i šargarepu i dobro promešati da se povrće obloži uljem.
  9. Staviti povrće u rernu da se peče.
  10. Nakon 10-tak minuta dodati u rernu tikvice i papriku i po potrebi dodati još malo ulja, da svo povrće bude obavijeno uljem.
  11. Kada povrće dobije boju i potamni (ukusnije je kada je jače pečeno), izvaditi ga iz pleha, posoliti himalajskom solju i poslužiti toplo.

Uz povrće služiti feta sir (beli sir) preliven maslinovim uljem i posut mlevenim belim lukom i čili papričicom.