Vaša korpa
Istrazivanja > So i krvni pritisak

So i krvni pritisak

Himalajska kristalna so i krvni pritisak

Efekat obične stone soli na krvni pritisak može biti uzrokovan visokim sastavom natrijuma, uz nedostatak magnezijuma kao faktora balansa. Nedostatak magnezijuma može prouzrokovati sužavanje arterija i povećanje krvnog pritiska. Razne vrste prave prirodne soli sadrže dovoljno magnezijuma i ostalih važnih minerala, i stoga najčešće negativnog efekta na povećanje krvnog pritiska.

Natrijum je osnovni nutritient koji je neophodan našem telu, radi održavanja nivoa tečnosti i da bi se obezbedili kanali za nervno signaliziranje. Odredjena količina natrijuma je neophodna telu da reguliše nivo tečnosti i krvni pritisak  i da održava nesmetano funkcionisanje mišićnog i nervnog sistema.

Ukoliko telo nema dovoljnu količinu natrijuma može imati poteškoće da se smiri i rashladi nakon intenzivnog vežbanja ili aktivnosti. Kada je telo vruće, tada se znojite. Ako nemate dovoljno natrijuma, telo ne može da izbaci dovoljno tečnosti i može vam se desiti da vam telesna  temperatura bude previsoka. Ovo može dovesti do šloga, iscrpljenosti, kao i dehidracije.

Natrijum je prenosilac energije. Takodje je odgovoran za prenos poruka od mozga do mišića preko nervnog sistema, tako da se na komandu mišići mogu pokrenuti. Kada želite da pokrenete ruku i da kontaktirate bilo koji mišić u svom telu, vaš mozak šalje poruku molekulima natrijuma da je prenesu molekulima kalijuma i nazad do molekula natrijuma i tako dalje i tako dalje, sve dok ne stigne na svoju konačnu destinaciju i mišić se pokreće. Ovo je poznato kao natrijum-kalijum jonska razmena. Stoga, bez natrijuma, nikad ne biste bili u stanju da pomerite bilo koji deo tela.

Višak natrijuma u telu, pre svega onog koji se unosi hranom, izbacuje se kroz urin. Najveća količina natrijum, oko 85%, nalazi se u krvi i limfnoj tečnosti. Nivo natrijuma u krvi delimično kontroliše hormon koji se naziva aldosteron, koji proizvodi nadbubrežna žlezda. Nivo aldosterona odredjuje da li  bubrezi zadržavaju natrijum u telu ili ga propuštaju u urin.

Dr David Brownstein kaže: Ljudi ne prave razliku izmedju nerafinisane i rafinisane soli. Oni sve vrste soli „stavljaju u isti koš“ kao loše supstance. To je užasna greška. Na tržištu se mogu naći dve vrste soli  – rafinisana i hemijski preobradjena so, i prirodna nerafinisana so. Kod rafinisane soli svi minerali su odstranjeni, odnosno uništeni, a so se izbeljuje da bi izgledala čisto. Na nju smo se navikli. Ona je prošla kroz proces izbeljivanja u kome je izlagana mnogobrojnim toksičnim hemikalijama da bi se dobio krajnji proizvod. Sadrži veštački aluminijum, ferocijanid i izbeljivač. Hemijska prerada čini ovu so toksičnom mrtvom substancom koju svakako treba izbegavati.

Industrijska so nema nikakvu nutritivnu vrednost, jer joj nedostaju minerali koje prirodna so inače sadrži. Takva so je pretvorena u natrijum hlorid, u veštačku so koju naše telo doživljava kao toksičnog agresora. Telo ne može da je preradi na prirodan i na zdrav način, što dovodi do oštećenja tkiva, zadržavanja viška tečnosti i do povišenog krvnog pritiska.

Industrijska so izaziva nagli porast krvnog pritiska, jer krv pokušava brzo da odstrani toksične elemente, što dalje od srca. Iz tog razloga lekari kažu ljudima sa visokim krvnim pritiskom da prestanu da konzumiraju so.

Elektroliti su elektronski napunjeni i predstavljaju glavni faktor u snabdevanju našeg tela energijom. Sama voda nije dovoljna da pokrene energetske tokove. Našem telu su potrebni balansirani elektroliti da bi se koordinisali energetski tokovi koji su neophodni za mnoge telesne funkcije. Elektrolite ne možete naći u običnoj industrijskoj soli.

ČISTA PRIRODNA SO JE NEOPHODNA ZA ŽIVOT. Telo je satkano od vode i minerala, i sve osnovne telesne funkcije zahtevaju osnovne minerale i bazne elemente (soli), koji se više ne mogu naći u industrijskoj soli niti u bilo kojoj hemijski tretiranoj soli.

Nasuprot tome, prirodna himalajska kristalna roze so sadrži svih 84 elementa koje sadrži i naše telo i izvanredan je izvor soli i minerala potrebnih telu da normalno funkcioniše.