Vaša korpa
etericna ulja i tinkture > Etericna ulja i tinkture

ULJE CRNOG KUMINA

0.00
2,380.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Ova čudesna biljka za koju je čak i Muhamed rekao da leči sve osim smrti danas ima svoju punu primenu. Koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani.

Ulje Crnog kumina

  • Obnavlja oštećene ćelije usled hemoterapije od 50-82%
  • Stabilizuje imuni sistem
  • Odlično je protiv polenskih alergija i astme
  • Snižava visok krvni pritisak i poboljšava cirkulaciju
  • Održava aktivnost bubrega
  • Snižava nivo holesterola i šećera u krvi
  • Efikasna je alternativa insulinu
  • Od svih ulja, ovo ulje je naučno najistraženije

Prvo značajnije ispitivanje delovanja ulja crnog kumina na prevenciju tumora izveli su naučnici u „Cancer Immuno-Biology Laboratory“ u Južnoj Karolini, USA. Izveden je zaključak da će zdrav imuni sistem prepoznati i uništiti kancerogene ćelije pre nego što tumor ugrozi pacijenta. Ovo istraživanje, obzirom da je uradjeno na američkom tlu, je pokrenulo javnost. U godinama koje slede, nekoliko zemalja  uradilo je opsežne naučne studije o crnom kuminu i njegovom delovanju na različite aspekte čovekove fiziologije.

Jedan od najaktivnijih oblika ove biljke je ulje crnog kumina koje sadrži timokinon.

Šta je timokinon?

Timokinon je supstanca koja je izuzetno blagotvorna za ljudski organizam. Nallik na Karvakrol kod divljeg origana.

Sva istraživanja su potvrdila da nigella sativa, kako se na latinskom zove crni kumin, i jeste pravo biljno čudo.

Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD-a je 1996. godine odobrila upotrebu ulja crnog kumina u tretmanima kancerogenih bolesti za sprečavanje neželjenog dejstva hemoterapije i jačanje imunološkog sistema organizma. To mnogo govori.

Obzirom da ulje crnog kumina dolazi sa Istoka, doktori u Saudijskoj Arabiji su 2003. godine pokušali da definišu farmakološka i toksikološka svojstva ovog ulja. Naučnici su uspeli da dokažu da ono snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i šećera u krvi.

Ako se uzima jedna kafena kašičica ulja crnog kumina 3 puta na dan, olakšaće se i umanjiti neželjeno dejstvo hemoterapije, a telo će dobiti podstrek da ojača svoju sposobnost samoodbrane. Takodje, preporučuje se i osobama kod kojih je povećan rizik karcinoma.