Vaša korpa
makrobiotika > Umeboši

UMEBOŠI SIRĆE 186ml

0.00
210.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Poznato je u Japanu kao ume-šu. To je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. Obogaćuje hranu svojim divnim ukusom, a pored toga je i veoma lekovito. Koristi se umesto običnog sirćeta, za sosove, prelive, začine i pravljenje turšije. 

Lekovita svojstva: ima sva lekovita dejstva kao i umeboši sljiva. Čisti masnu jetru i otrove iz organizma. Povećava imunitet i izdržljivost na stres. Reguliše varenje, probavu, deluje kao snažan antioksidans, usporava starenje, povećava otpornost organizma na grip i prehlade, a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvoždjem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.