Vaša korpa
osnovne namirnice > Zdravi napici

ŽENSKI ČAJ 20g SPR

0.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

Ženski čaj je biljni čaj od korena ženske trave (koren Sclerochloa dura).

Prema dugogodišnjoj tradiciji starih travara, koja se prenosi s kolena na koleno, ova retka trava koristi se isključivo kod ženskih tegoba: bolnih, neurednih i preobilnih menstruacija, odliva, dobijanja prvih menstruacija i problema u menopauzi, ali i kao pomoćno sredstvo pri lečenju steriliteta.

Kod bolnih menstruacija, pojave ugrušaka i produženih menstruacija, čaj piti po potrebi, 3-5 šolja dnevno.

Kod veoma izraženih tegoba, kao što su jaka krvarenja, odlivi, veoma jaki bolovi praćeni mučninom i nesvesticom, udarna doza je 3 šolje čaja na svaki sat, a ostatak dana treba piti po redovnom režimu (čaj piti za vreme trajanja ciklusa).

U vreme prelaznog perioda, ili perioda dobijanja prvih menstruacija, čaj koristiti po redovnom režimu za vreme, koji dan pre i nekoliko dana nakon ciklusa.

Kod steriliteta dnevno piti 1 šolju čaja, a u toku ciklusa i ovulacije 3-5 šolja čaja dnevno.

S obzirom na to da još uvek nije ispitano dejstvo čaja tokom trudnoće, u slučaju eventualnih krvarenja, u ovom periodu ne preporučujemo njegovo korišćenje.

Način pripreme čaja: jednu zaravnjenu supenu kašiku čaja preliti sa 200ml hladne vode, staviti da proključa i nakon što izbaci 2-3 ključa poklopiti. Ostaviti da stoji još petnaestak minuta, procediti i piti.