Vaša korpa
dodaci ishrani > Melemi i kreme

ZEOLIT 100g

0.00
0.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

ZEOLIT efikasno otklanja iz organizma : slobodne radikale, toksine i teške metale, što pomaže kod mnogih zdravstvenih problema.

Redovna upotreba ZEOLITA dovodi PH vrednost organizam na baznu vrednost 7,4, čime se poboljšava opšti imunitet, jer na ovoj vrednosti PH organizma, otežan je razvoj bakterija i virusa.

Zeolit – Clinopilolit je najjači prirodni adsorbent, od svih poznatih adsorbenata.

100% je neutralan, netoksičan i bezbedan za dugotrajnu upotrebu

 Zeolit pomaže kod:

• Poboljšanja imuniteta i metabolizma

• Gastritisa i mučnine u želudcu

• Visokog krvnog pritiska

• Smanjenja triglicerida i holesterola u krvi

• Uvećanog šećera

• Uvećane prostate

• Kamena u bubrezima i žuči

• Otklanjanja masnoće iz jetre

• Artritisa

• Psorijaze, seboreje i herpesa

• Gljivičnih obolenja i ekcema Upotreba: 3-5 puta dnevno po 1 grama u 2 dl. vode

Razmak izmedju upotrebe zeolita i lekova treba biti izmedju (1,5-2)sata da ne bi došlo do neutralisanja efekta leka.

ZEOLIT je prirodni CLINOPTILOLITA, jedan od 48 prirodnih minerala zeolita.

Molekuli zeolita imaju rešetkastu strukturu u obliku saća ( kavezasti) sa rupama i kanalima .

Zeolit – clinoptilolit je jedan od retkih, prirodnih, minerala sa rešetkom negativnog naelektrisanja (ima oko 160 anjona-negativnih jona), zbog čega deluje kao magnet, koji privlači toksine i teške metale u sebe, hvatajući ih u svoju rešetkastu strukturu i trajno ih vezuje i izbacuje iz organizma, a slobodne radikale neutrališe. Zeolit se zadržava u ljudskom telu 6-7 sati, izbacuje se preko mokrace, znoja i stolice.

 Slobodni radikali su vrlo reaktivni nestabilni molekuli sa manjkom elektrona, zbog čega stupaju u hemijske reakcije sa delovima ćelija( proteinima ,ugljenim hidratima, lipidima i DNK) uzimaju elektrone iz njih, oštećujći zdrave ćelije.Kada organizam ne može da se sam izbori od slobodnih radikala, to stanje se naziva oksidativni stres. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena-narušavanja strukture proteina i oštećuja DNK, dolazi do njenog cepanja i smrti same celije. Poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti-tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre,povecanja šećera, autoimunih bolesti.

U borbi protiv slobodnih radikala najefikasniji su antioksidansi, to su molekuli koji u sebi srdrži veliki broj negativnih jona. Zeolit e najači prirodni antioksidant, molekuli zeolita sadrži i do 160 negativnih jona, što ni jedan prirodni anti okstdans ni približno nema. Negativni joni neutrališu slobodne radikale i pri tom ih stabilizuju, sprečavajući na taj način oštećenja ćelija. Zeolit sa 160 negativnih jona, je nezamenjiv u borbi protiv slobodnih radikala i zbog toga ga treba koristi svakodnevno. Čestica zeolita kada dospe do tankog creva, vraća normalnu funkciju T i B limfocita jer direktno stimuliše produkciju interferona, što doprinosi jačnju imunog sistema organizma.

 

 Zeoliti su aluminijumsko-natrijumski ili kalijumski silikati. U prirodi se nalazi u vulkanskim stenama, koje su nastale ulaskom užarene lave alkalnog sastava u more i dugogodisnjim procesom su se mineralizovani. Najpoznatiji i najefikasniji prirodni zeolit je clinoptilolit, koji se koristi u humane svrhe. Ovaj mineral je potpuno neškodljiv što je dokazano hemijskom i toksikološkim analizama od strane eminentnih insituta.