Arame alge rastu na obe obale Pacifika, uključujući područja Japana i Perua, a na Zapadu su i poznate pod imenom morski hrast (Sea Oak). Nakon berbe, sitnjenja i sušenja na vetru i suncu, arame se zgusnu u gomilu crnih vlakana. Kuvanjem postaju tamnobraon, dobijaju slatkast ukus. Arame se uglavnom dinstaju sa korenastim povrćem, tofuom ili sojom, a mogu da se koriste i kao zamena za hidžiki alge.
Sastav: alge arame
Uzmite ih u šaku kod čišćenja, ili onu količinu koju ćete kuvati, pa ih stavite u beli tanjir. Proberite ih i stresite prašinu. Zatim stavite alge u lonac, poklopite i brzo isperite u mnogo hladne vode i tako 1 do 3 puta, što zavisi od toga koliko su prljave. Ne koristite toplu vodu jer narušava mineralni sastav. Rukama dobro očistite arame i bacite vodu u kojoj ste ih ispirali. Poslednji put rukama izvadite alge i stavite ih u cediljku. Zadnja voda u kojoj ste ispirali obično se čuva za kuvanje. Od 30 grama sušenih arama, nakon kuvanja, dobićemo 2 pune šolje.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS