Kombu alge su veoma zastupljene u makrobiotičkoj ishrani, pripremaju se kao prilog uz mahunarke, kuvane žitarice ili korenasto povrće. Mogu se dodavati u čajeve, kisela jela i začine. Bogate su vitaminima A, i B, B1, B2 i nijacinom. Sadrže veliku količinu minerala kao što su: kalcijum, kalijum, natrijum, gvoždje, fosfor, jod. Kombu alge su odlične za jačanje krvi i celog organizma. One pomažu da se snizi nivo holesterola i krvni pritisak. Podstiču probavu.
Sastav: alge kombu
U kuvanim jelima: odmah na početku kuvanja dodati 2-3 cm kombu alge. Kao začin: Sampleti u prah 2cm kombu alge u suribačiju (japanskom keramičkom avanu sa oštrim zarezima) zajedno sa preprženim susamom i solju. Začin držati u staklenoj teglici i po potrebi koristiti umesto soli preko mahunarki ili drugih jela.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS