Nori su tostirani listići alge i mogu se direktno konzumirati. Imaju i izuzetno visoki sadržaj kvalitetnih belančevina (dvaput više od iste količine goveđeg odreska). Nori alge se upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija.
Lekovita svojstva:
Bogate su vitaminima A, čak 2-4 puta više nego što ga ima ista količina šargarepe, B, C,. nijacinom (vitamin B3) kao i vitamin B12, koji pomaže funkciju nervnog sistema i snižava nivo holesterola. Nori alge sadrže i znatne količine kacijuma i gvožđa.
Sastav: alge nori u listićima
Pošto su prethodno isečene i tostirane, spremne su za upotrebu. Koriste se za pripremu tradicionalnog sušija, ili naseckane sitno na kockice kao začin preko pirinča ili neke druge žitarice i mahunarke.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS