Vakame su veoma bogate kalcijumom, a sadrže i veliku količinu gvožđa, vitamina A i C, niacina i proteina. Pominju se u medicini zbog svojih antibakterijskih osobina, koristi se nakon porođaja za čišćenje krvi. Lekovita svojstva: Vakame sadrže značajnu količinu kalcijuma i velike količine gvoždja, vitamina A, C, B3 i proteina. Vakame sadrže i supstancu koja utiče na viskozitet krvi i mogu da pomognu da se razloži tromb. Takodje, veoma uspešno vrše detoksikaciju organizma jer vezuju otrove uz pomoć alginske kiseline.
Sastav: alge wakama
Upotreba: Vakame treba isprati hladnom vodom da bi se skinula površinska prašina, a zatim ih potopiti 3 do 5 minuta. Kad omekšaju, isprati ih a poslednja voda od potapanja može se sačuvajti i koristiti prilikom kuvanja. Ako je voda u kojoj ste potapali vakame preslana, sačuvajte je za kuvanje mahunarki ili žitarica. Posle potapanja, vakame dobiju lepu staklasto zelenu boju. Mekane spoljašnje delove naseckati na komade za jedan zalogaj, a tvrđu, središnju žilu alge sitnije, da bi se sve ravnomerno skuvalo. Vakame se kuvaju malo duže od većine drugih morskih algi. Pored toga što se dodaju u miso supu, odlične su i kao prilog sa običnim povrćem, pečene i izmrvljene se koriste kao začin, a pržene u dubokom ulju kao lagani obrok.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS