Vaša korpa
osnovne namirnice > Suvo voće

AMALAKI - EGZOTIČNO SUŠENO VOĆE 100g

290.00
156.00 din.
ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

AMALAKI - VOĆE KOJE PODMLADJUJE 
egzotično sušeno voće - amalaki - amla

100g sečenih komadića sušenog i zasladjenog ploda amalakija/amle

Amalaki je zasladjeno voće indijskog ogrozda sušeno na suncu. Ovaj veganski slatkiš ne sadrži veštačke boje ni aditive. Sušeni amalaki može mesecima da se čuva na polici u dobro zatvorenoj tegli i da se uzima zalogaj-dva nakon obroka. Ako želite da ponudite prijatelje egzotičnijom zakuskom, useckajte sušeni amalaki u omiljene kolače ili voćne salate.

Amalaki ili Amla spada u biljke koje najviše podmladjuju i jačaju imunitet. Po svojim izuzetnim svojstvima ubraja se u najsnažnije antioksidanse na svetu. 

Ajurveda preporučuje da se amalaki uzima svakodnevno. Kada se uzima redovno, ovaj plod štiti organizam od mnogih oboljenja. Amalaki ulazi u sastav najpoznatijeg ajurvedskog preparata Trifala Čurne, kao jedan od tri sastojka i glavni je sastojak hranljivog ajurvedskog džema Čijavanpraša.

Amalaki povećava imunitet i podmladjuje telo. Ovaj plod vas oslobadja stresa, kao i svakodnevnih i sezonskih infekcija. Osim toga, štiti srce od mnogih tegoba. Poznato je da amalaki deluje kao digestivni toner tako što podstiče varenje i smiruje upalne procese u gastrointestinalnom traktu. Osim ploda, u izradi prirodnih saplemenata i kozmetičkih preparata koriste se i stablo, lišče, pa čak i koren biljke.

Dokazano je i da amalaki poseduje izuzetno visoke nivoe vitamina C. Neki izvori čak sugerišu da ovaj plod spada u sam vrh medju biljkama po koncentraciji vitamina C, koji je dvadeset puta veći nego kod pomorandže! I što je još važnije, vitamin C koji se prirodno nalazi u Amalakiju je stabilizovan prisustvom tanina koji omogućava da plod zadrži vitamin čak i kod preradjivanja. Amalaki pomaže kod održavanja telesne težine, izuzetno povoljno deluje na kožu i pomaže u lečenju akni, ekcema, alergija i manjih osipa. Podstiče obnovu ćelija, pozitivno deluje na imunološki sistem i povećava ukupnu vitalnost.

Amalaki ili indijski ogrozd, poznat i kao amla (lat. Emblica officinalis), jedan je od nazastupljenijih sastojaka tradicionalne ajurvedske medicine koji se upotrebljava hiljadama godina zahvaljujući svom izuzetno povoljnom dejstvu na ljudsko zdravlje. Plod ove biljke je svetlo zelene boje i raste na drvetu koje može da dostigne visinu i do 18 metara. 

Pakovanje: 100g

Uvoz iz Indije