Miso se preporučuje:
Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.
Miso sadrži: 9,7mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.
Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Jedan tanjir miso supe dnevno pojačava otpornost organizma na sve bolesti i preventivno deluje na pojavu raka.
Sastav: Pirinač organskog porekla, celo zrno soje, morska so, kodži spore.
Slatki beli miso se u japanskoj shrani koristi na poseban način, drugačije od tamnog slanog misa.
Beli miso izvanredno zamenjuje mleko ili puter u krem supama, pire krompiru i sl.
U kombinaciji sa tofuom i limunovim sokom ili sa pirinčanim sirćetom, savršeno zamenjuje pavlaku u premazima i umacima.
Za odličan salatni preliv ili sos možete da eksperimentišete kombinujući beli miso sa pirinčanim sirćetom u skladu sa tradicionalnom japanskom kuhinjom. Na taj način dobijate ukusnu i osvežavajuću kiselu mešavinu kojoj se zatim dodaju ulje, luk, mirođija i drugi začini, tofu sir i tahini (susamov puter).
RECEPT: BELA MISO SUPA
Napravite supu od svetlog povrća i začina bez soli ili sa veoma malo soli (paškanat, celer, karfiol i sl).
Kada je supa gotova, pomešajte kašičicu miso paste (umesto kocke za supu) sa delom supe u maloj činiji i dodajte ovu mešavinu u ostatak supe.
Supa sa misom nikako ne sme ponovo da provri jer se na taj način unište enzimi i hranjive materije misoa.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS