Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Recepti

POSNI FRANCUSKI KIŠ

1.3.2023.

ZDRAVO –  POSNO
VEGANSKO – VEGETARIJANSKO 
 

  • bez aditiva 
  • bez veštačkih aroma i pojačivača ukusa 
  • bez GMO 
  • bez šećera 
  • bez trans masti


Za ovaj recept potrebno je da unapred nabavite gotovu začinjenu smesu VEGE OMLET-a, DIMLJENI TOFU, INDIJSKI ORAH (ili SEME SUNCOKRETA), PRAZILUK i HIMALAJSKU SO SA ZAČINIMA ili neku drugu zdravu mešavinu uobičajenih domaćih začina (umesto Vegete ili Začina C).

Recept po želji možete prilagoditi sopstvenim potrebama i ukusu. Umesto pšeničnog brašna možete koristiti kombinaciju ječmenog, ovsenog, raženog ili nekog drugog brašna po želji. Preporučljivo je da koristite integralno brašno. Kiš će i dalje biti sočan i izuzetno ukusan. Takođe, za NADEV 3 se umesto indijskog oraha može upotrebiti seme suncokreta, pripremljeno na isti način. 




SASTOJCI











PRIPREMA


DAN RANIJE

Potopiti indijski orah u vodu da odstoji preko noći. 



TESTO

U manjoj posudi umutiti 3 kašike VEGE OMLETA sa šoljicom vode tako da se penuša i nema gromuljice. U veću posudu staviti 350g prosejanog integralnog pšeničnog brašna, 2 kašike maslinovog ulja i umućeni VEGE OMLET. Mešati sadržinu kašikom i postepeno dodavati vodu dok se ne dobije ujednačena žitka masa.



NADEV 1 + NADEV 2

Sitno naseckani praziluk izdinstati u tiganju na maslinovom ulju, sa kašičicom HIMALAJSKOG ZAČINA S POVRĆEM i malo vode. 

DIMLJENI TOFU izlomiti na sitnije komade i delimično umutiti štapnim mikserom tako da u masi ostanu i komadići tofua. U vrelom tiganju propržiti tofu na maloj količini maslinovog ulja tako da mu se intenzivira ukus i da malo potamni. 


NADEV 3 + PRELIV

Da biste napravili posno KISELO MLEKO, umutite štapom INDIJSKE ORAHE koji su preko noći odstojali u vodi, sokom od jednog limuna i malo sitne HIMALAJSKE SOLI. Mutiti štapom i po potrebi dodati vode dok se ne dobije gustina kiselog mleka i dok se tekstura ne ujednači.

Za preliv, umutiti u maloj posudi 3 kašike VEGE OMLETA sa vodom i kašičicom maslinovog ulja, dok se masa potpuno ne ujednači.



PEĆNICA




SERVIRANJE


Iseći kiš na porcije i servirati dok je još topao sa salatom po izboru. Može da se služiti i ohlađeno i sečeno na manje komade.




INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane



HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS