Bulgur se dobija sprocesom natapanja pšenice koja se zatim suši ili peče, a potom mrvi i lomi čime se dobiju male smeđe granule nepravilnog oblika. Kao i integralna pšenica od koje se dobija, bulgur je dobar izvor kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka i mangana. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima, koja igraju značajnu ulogu u procesu varenja i opštem zdravlju organizma.
Sastav: 100% pšenični bulgur Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.
Bulgur nije potrebno kuvati iako se može dodati kuvanim jelima. Dovoljno je da ga pre upotrebe potopite u vodu. Srednje i sitnije zrno bulgura pogodno je za doručak u muslijima, pilavu, salatama, pudinzima i hlebu.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS