Čaga sadrži više od dvadeset vrsta heteropolisaharada, medju njima beta glukan, kompleks huminskih kiselina, lantosterole, tripertene, polifenole, visok nivo melanina, lipide, kalijum, cink, gvoždje i bakar. Medjutim, ovi nutrijenti su koncentrisani uglavnom u dva spoljašnja sloja čage. Unutrašnji sloj smedje boje, nalik na plutu, služi samo da sprovodi hranljive materije koje gljiva uzima iz breze (iako on može da čini 10 do 90% ukupnog tela gljive). Komadi u ovom pakovanju potiču samo od nutritivno najbogatijih slojeva gljive čage – srednjeg i spoljašnjeg.
Sastav: 100% gljiva čaga u komadićima
10g čage staviti u 1,5l hladne vode, zagrejati do ključanja i kuvati 15-20 minuta. Čaj ostaviti 2 sata da odstoji. Proceđeni čaj se pije 2 puta dnevno po 100ml dvadeset minuta pre obroka. Isti komadići mogu da se kuvaju tri puta.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS