Čaga sadrži više od dvadeset vrsta heteropolisaharada, među njima beta glukan, kompleks huminskih kiselina, lantosterole, tripertene, polifenole, visok nivo melanina, lipide, kalijum, cink, gvožđe i bakar. Međutim, ovi nutrijenti su koncentrisani uglavnom u dva spoljašnja sloja čage. Unutrašnji sloj smeđe boje, nalik na plutu, služi samo da sprovodi hranljive materije koje gljiva uzima iz breze (iako on može da čini 10 do 90% ukupnog tela gljive).
Sastav: 100% gljiva čaga u prahu
1 kafenu kašičicu praha staviti u 1,2l hladne vode, dovesti do ključanja i kuvati 15 minuta. Ostaviti da odstoji najmanje 2 sata. Procediti i napitak je spreman. Talog koji ostane možete kuvati još jednom. Napitak držati na hladnom. U preventivne svrhe piti 2x dnevno po 1dl pre jela. U terapijske svrhe piti više puta (najviše 6x) dnevno 1dl pre jela
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS