Divka je mešavina prženog ječma i prženog korena cikorije. Koristi se za belu kafu. Prirodno sadrži inulin iz cikorije. Pije se zaslađena, sa dodatkom kravljeg ili biljnog mleka da bi bila ukusnija.
Podseća na kafu, ali ne sadrži kofein.
Divka sadrži samo prženi ječam 70% i prženi koren cikorije 30%.
Sastav: prženi ječam 70%, prženi koren cikorije 30%
Sadrži najmanje 40% ekstrakta topivog u vodi.
Sadrži 2 – 4% inulina iz cikorije.
Čuvati na suvom mestu.
Divka kafa se priprema tako što se u 400 ml vode (količina za 2 napitka) stavi 2 kašike Divke (oko 20g) i zagreje se do ključanja. Zatim se skloni sa vatre i ostavi da se talog slegne. Ovaj topli napitak se sipa u šolju, doda mu se malo kravljeg ili biljnog mleko i zasladi se po želji, najbolje nekim zdravijim zaslađivačem.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS