Bogat proteinima! Sadrži visok procenat proteina iz leblebije i ne sadrži holesterol. Ključni hranljivi sastojci falafela su: kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan, vitamini iz grupe B, vitamin C kao i beta karotin.
Sastav: leblebije, crni luk, peršun, beli luk, morska so, začinska mlevena paprika, korijander, kari, kim, biber, kurkuma. Halal
Upotreba: Sadržaj suve mešavine pomešati sa 200ml vrele vode. Oblikovati 15 kuglica falafela veličine oraha i pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Služuti uz obilje salate i sa prelivom od tahinija. Odlično se slaže i sa humusom. Recept za preliv od tahinija: Pomešati kašiku tahinija (paste od susama) sa dve-tri kašike maslinovog ulja i dodati soja sos po ukusu ili aromatičnu so, nekoliko kapi limunovog soga, bosiljak ili sveži list korijandera. Služiti uz falafel.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS